27. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Predsednik Vučić obišao Zemunsku Gimnaziju : Izgleda lepše nego u moje vreme, ona je jedan od simbola ne samo Zemuna, nego i Beograda i Srbije!

Vučić je tokom obilaska gimnazije u Zemunu rekao je da se seća svih detalja iz perioda kada je on bio đak ove škole. Vučiću je uručena kinjih “Maturanti Zemusnke gimnazije”, među kojima je i sam predsednik.

Takođe, predsedniku je iskazana i velika zahvalnost zbog donacije ovoj školi.

– Ovo zaista izgleda fenomenalno – govorio je predsednik Srbije dok je obilazio učionice, i dodao: – Neverovatno, stvarno izgleda čudesno. Zemunska gimanzija je, rekao bih, jedan od simbola ne samo Zemuna, nego i Beograda i Srbije. Ovde su ušli i mnogo pametniji od mene.

– Nije škola ni slična, neverovatno, sve se promenilo. Profesor Pavlović, tada su prozori bili niži, govorio je svima koji kažu pleonazam: “Hajde, napolje”, a pošto smo mi iz poslednjih klupa bilo onako malo… Mi kroz prozor i napolje. Bio je zaista genijalan čovek, kao i mnogi drugi – rekao je Vučić.

Vučić je zatim obišao i svoju učionicu koja je renovirana, a zatim je želeo da čuje od nastavnika kakve su današnje generacije.

– Ovo je bila moja učionica, samo što nije ličila na ovu sada. Kakav su deca sada, jesu li vaspitanija od nas? – pitao je Vučić jednu od nastavnica.

– Ja mislim da su deca fantastična – rekla je ona.

– Mnogo sam srećan kada vidim koliko imate mladih ovde koji znaju šta treba da rade i divno ovo izgleda. Mnogo sam se iznerivao kada sam video koliko je para. Mislio sam da će biti 3 miliona. Da li je urađeno dekorativno osvetljenje? Jeste, znači, sve je urađeno. Stvarno preleo izgleda, ja se sećam kako je to oronulo izgledalo. Kada smo ušli, kažu mi: “Da li se sećaš kako je ovo izgledalo – pa čekajte, ja sam ovde proveo 4 godine, ne 4 dana – izjavio je Vučić.

On se zahvalio svima što birnu o našoj deci.

Vučić je rekao i kako rekonstruisana zgrada Zemunske gimnazije divno izgleda, kao i da nije veroavo da u Srbiji postoji ovako nešto.

– Divno izgleda, ja nisam verovao da mi ovo u Srbiji imamo. Jako sam radostan. Sve je dobro urađeno. To što je trajalo, više nije ni važno. Šta da radim? Neka traje i mesec i dva… Izvinite što smo vas ometali u nedelju i srećan rad vam želim – izjavio je Vučić.

Profesorka ruskog jezika rekla je kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio odličan đak, kao i da je uvek voleo da sedi do prozora. Ona je istakla da je u Zemunskoj gimnaziji radila 37 godina, a predsednik Vučić joj je poručio da je legendarni profesor.

– Legendarni profesor. Svi su je se plašili, ali je bila veoma pravična. Ja sad skoro svaki drugi dan uzimam čaosve, sada ću imati nastupe prvi put na ruskom, pa vi pratite koje ću gluposti da napravim. Mnogo sam srećan što sam Vas video danas – rekao je Vučić.

– Ne, ne ako treba pomoć, zovite – rekla je ona.

Sa njim su i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, kao i ministar prosvete Branko Ružić.

Podsetimo, predsednik će potom otići na obeležavanje Dana Bezbednosno-informativne agencije. Prisustvovaće i obeležavanju Dana oslobođenja Jagodine, a kako je najavio na Instagramu, radnu nedelju završiće večerom s potencijalnim investitorom.

Related posts

Od ponedeljka pojašnjenja kako se prijaviti za 100 evra

Zorana Stekovic

Iz Vojvodine 18 miliona RSD pomoći postradalim u Hrvatskoj

Mirjana Popović

Majdov jači od povrede

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija