27. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić: Moramo da uradimo još nekoliko stvari koje će biti suštinski važne za Jagodinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustuje svečanoj sednici Skupštine grada Jagodine, koja se održava povodom Dana oslobođenja grada.

Veliki broj građana se okupio da dočeka predsednika Vučića u Jagodini, gde će predsedniku Vučiću biti dodeljeno zvanje Počasnog građanina grada Jagodine.

Predsednik se zahvalio građanima koji su ga sačekali.

– Idem da primim nagradu i priznanja, došao sam danas da kažem da nagradu koju dobijam od Jagodine, nije izraz snage i moći, nego izraz moje poniznosti prema građanima Pomoravskom okrugu – rekao je Vučić i dodao:

– Rekao sam nekoliko stvari koje moramo da uradimo, a koje su važne. Kao država smo u fabrike koje u otvorene uložili 23 miliona evra.

Vučić je rekao da su davali novac za različite potrebe ljudi u Jagodini.

– Ono što je važno, do kraja godine, imaćete skener ovde u Jagodini. Ne morate da idete u Beograd ili u Kragujevac, potpuno novih 36 miliona dinara dolazi u Januaru. Biće početkom decembra ovde u vašoj bolnici i da dogovorimo da izvršimo kompletnu rekonstrukciju bolnice u Jagodini – rekao je Vučić.

Dodaje da će u industrijskoj zoni uraditio prečišćavanje otpadnih voda i rekao da je to 20,5 miliona evra koje će država da uloži.

– Ono što je važno, Dragane, moramo da popravimo ove ulice u gradu i po selima – rekao je Vučić.

Kako kaže, plata je niska u Jagodini, ona je svega 450 evra prosečno. 449 evra je prosečna plata, to je zaista mnogo niža od republičkog proseka.

– Uskoro ćemo da imamo brzu prugu do Niša, što će da osnaži doatno ceo Pomoravski okrug i verujem da će to da uzrokuje dolazak investitora u vaš grad i ceo Pomorvaski orkug. Ako ima još nešto, što možemo da pomognemo, što je važno za narod da oseti boljitak, mi ćemo da uradimo – rekao je Vučić.

Foto: printscreen

Related posts

Eksplozija auta u centru

Mica Milakov

Ministar i predsednik PS-a Vulin: Nema te gadosti koju Đilas neće učiniti ako misli da će ga to približiti vlasti

Zorana Stekovic

Ukoliko prepoznate ovog čoveka pozovite policiju

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija