27. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Sport Srbija Vesti

Evropsko prvenstvo u šahu od 15. do 21. oktobra

Evropsko prvenstvo online za kadete i juniore u šahu se održava na Mašinskom fakultetu od 15. do 21. oktobra. Srbiju predstavlja 30 mladih šahista koji igraju sa protivnicima iz Dalasa za Transatlanski kup Svetozara Gligorića.

Mašinski fakultet u Beogradu ugostio je mlade šahiste. Onlajn prvenstvo Evrope za kadate i juniore po standardnom tempu igre održava se od 15. do 21. oktobra. Organizator je Evropska šahovska Unija. Učesnici su podeljeni u 14 kategorija, a Srbiju predstavlja 30 mladih šahista.

Takmičenje se odvija na tri lokacije u Srbiji, u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Predsednik Šahovskog saveza Srbije i novoizabrani dekan Mašinskog fakulteta na otvaranju prvenstva obratili su se takmičarima.

Predsednik ŠSS Dragan Lazić i profesori Popović i Nedeljković, simbolično su na tri laptopa povukli prvi potez i time otvorili takmičenje za mlade šahiste Srbije koji sa protivnicima iz Dalasa igraju za Transatlantski kup Svetozara Gligorića.  

Related posts

Uplata pomoći penzionerima

Vanja Vićentić

Nova predsednica Opštine Bela Crkva Violeta Simić, Aleksić predsednik Skupštine

Mica Milakov

Gojković i Mirović čestitali Kurban-bajram

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija