29. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Vučić: Ponosan sam i srećan! Mi smo zemlja koja gleda u budućnost!

Foto: Tanjug

Predsendik Vučić obraća se građanima Srbije nakon sastanka sa nekačkom kompanijom ‘Hangsrohe’ koji je održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu, nakon čega prisustvujue potpisivanju investicionog ugovora između ove nemačke kompanije i Ministarstva privrede.

Ceremonija potpisivanj ugovora

Predstavnici Ministarstva privrede sa jedne strane i predstavnici prestižne nemačke kompanije sa druge, potpisali su važan investicioni ugovor.

Vučić je na početku obraćanja naglasio da je veoma srećan što je ovako velika kompanija, najpoznatiji proizvođač kupatilske i kuhinjske galanterije, izabrao baš Srbiju da posluje u njoj. Kako je rekao, Srbija postaje peta država u kojoj je će Hansgrohe proizvoditi.

– Poštovani prijatelji velika mi je čast što ste danas ovde. Ovo je velika radost za ljude u Valjevu i svih okolnih mesta. Čitavog Lokubarksog okruga – rekao je Vučić.

– Čestitam i vama gradonačelniče Lazare Gojkoviću. Ogromna dobit je ovo za Valjevo, ali i za rast ugleda Srbije u svetu. Hoću da kažem veliko hvala svima vama iz Hansgroea – rekao je Vučić

Predsednik je rekao da je ukupna investivija ove firme 85 miliona evra.

– Mi smo zemlja koja gleda u budućnost. Ovo je mnogo veliki i važan dan za našu zemlju. Ovo je život za novo valjevo, ovo je ogromna, ogromna stvar. Hvala vam svima na angažmanu, hvala vam na osmesima i dobrom raspoloženju koje ste donosili u Srbiju. Ova firma je u doba korone prodala milijardu i osamdered osam miliona evra prihoda – rekao je Vučić.

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је Screenshot_3-1.jpg

Kompanija “Hansgrohe”

Hansgrohe je nemački proizvođač sanitarne armature. To je jedan od najvećih svetskih dobavljača tuševa, ručnih tuševa i slavina. U Valjevu planiraju da otvore novu fabriku slavina, početak izgradnje se planira početkom 2022. godine, a puštanje u rad se očekuje 2023. Ta nemačka kompanija uložiće u najnoviji savremeni pogon u Valjevu 85 miliona evra. Fabrika će se prostirati na 130.000 metara kvadratnih. Sa 33 trgovačka društva i 22 prodajne kancelarije širom sveta, Hansgrohe se ubraja u malobrojne globalne igrače u sektoru sanitarne opreme. Zapošljava oko 4.700 zaposlenih ljudi, a svoje proizvode isporučuje u više od 140 zemalja. Grupacija Hansgrohe ima veliki međunarodni domet, a svoje proizvode proizvodi u Nemačkoj, Francuskoj, Kini i SAD-u. Oko 77 procenata prometa ostvaruje u inostranstvu.

Related posts

Transparent na Jarinju: Dobrodošli u ZSO

Ivana Bogdanovski

Još 113 zaraženih virusom Covid-19 u Južnom Banatu

Mica Milakov

Vučić sa šefom UNMIK-a: Srbija će učiniti sve da sačuva mir i stabilnost

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija