22. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovin Najvažnije Vesti

Nove mašine za pranje i sušenje veša u Domu zdravlja u Kovinu

Preko šesto hiljada dinara Lokalna samouprava Opštine Kovin izdvojila za kupovinu mašina za pranje i sušenje za vešeraj u Domu zdravlja.

Pored značajnih ulaganja poslednjih godina u zdravstvo  Lokalna samouprava  Opštine Kovin obezbedila je novac za opremanje  vešeraja u Domu zdravlja i kupovinu  najsavremenijih mašina za pranje i sušenje veša, kolko je to značajno za zaposlene i ovu ustanovu objasnila je direktorka Jasmina Đakov . 

“Sredstva za opremanje vešeraja obezbedila je Lokalna samouprava za 600 hiljada dinara kupljene su , nemačke mašine dve za sušenje dve za pranje i preuređen je prostor.Kao što je bitna sterilizacija bitan je čist veš, čaršavi uniforma .Mogu da se zahvalim Lokalnoj samoupravi na izvanrednoj podršci . U poslednjih pet godna Ministarstvo zdravlja ,Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i Lokalna samouprava zajedno su izdvojili oko 90 milona dinara. Lokalna samouprava je izdvojila 66 milona dinara za izgradnju novih objekata i njihovo opremanje, medicnsku i ne medicinsku opremu uključujući i ultrazvučne aparate i autoklav , dva vouzila i sanitetsko vozilo .U toku je nabavka sterilizatora gde su sredstva obezbeđena iz sredstava Pokrajinskog sekretarijata” kaže dr Đakov.

Zahvaljući izgradnju novih objekata i njihovo opremanje, kao i nabavka najsavremenijih  aparata  koji su neophodni  za postavljane pravovremene  dijagnoze  Dom Zdravlja  Kovin  zahvaljući lekarima i medicnskim sestrama može da pruži kvalitetnu zdravstvenu  uslugu pacijentima. Takođe je veoma važno da u vreme kovida 19 pacijenti sve završavaju u svom Domu zdravlja  u Kovinu ne moraju ukolko njihovo zdravstveno stanje to nezahteva da odlaze u druge zdravtvene ustanove i time rizikuju da se inficiraju. Ono što je takođe značajno da  žitelji Opštine Kovin ne zakazuju pregled u kovid ambulanti već istog dana budu primljeni.

“U tom danu lekar pregleda pacijenta,uradi se dijagnostika , koja podrazumeva uzorkovanje krvi i snimanje pluća zakazuje kontrolu za tri dana pa dok neispunimo 14 dana i praćenje pacijenta do njegovog izlečenja, smatra dr Đakov.

Pacijenti kod kojih dođe do pogoršanja stanja sa infekcijom kovid 19 i neophodno im je lečenje upućuju se kolima Hitne pomoći u Opštu bolnicu Pančevo ili u Vršac. 

Related posts

U Gornjem gradu asfaltirano devet ulica

Aleksandra Miloševska

Dva nova odeljenja u Mašinskoj školi

Jasmina Petkovic

Stomačni virusi glavni razlog posete lekaru

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija