21. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Vakcinacija protiv sezonskog gripa

Ove godine od sezonskog gripa vakcinisaće se domaćom Torlakovom vakcinom Tor Vax Flu. U Dom zdravlja je stiglo 3.800 doza i raspodeljene su po gradskim i seoskim ambulantama gde će oni koji  budu želeli da prime vakcinu protiv sezonskog gripa, dobijati u svojim zdravstvenim ustanovama.

Prva količina trovalentnih vakcina protiv sezonskog gripa raspodeljene su po ambulantama gde su oformljeni punktovi na kojima će se obavljati imunizacija. Bez obzira na to što je sezonski grip pomalo i zaboravljen, zbog pandemije virusa kovida 19, on može imati ozbiljne posledice napominje doktorka Zorica Sokić.

Narednih dana u pančevački Dom zdravlja trebalo bi da stigne i četvorovalentna vakcina protiv sezonskog gripa. U svakoj ambulanti  određen je vakcinalni punkt  gde će se od 10 do 12 sati obavljati imunizacija. Neophodno je da se svako ko želi da dobije vakcinu prijavi putem telefona kod svog izabranog lekara, pozove ambulantu ili dođe lično. Narednih dana biće objavljeno i da li će prijave moći da se obavljaju i putem E-uprave.

Za pacijente koji su nepokretni rodbina treba da obavesti izabranog lekara kako bi timovi iz kovid vakcinalnih punktova došli na kuću adresu. Na taj način će i oni moći da se vakcinišu protiv sezonskog gripa.

Related posts

54 novoobolela od korona virusa u Srbiji, ukupan broj se popeo na 303!

Nikoleta Dragaš

Zabrinuti smo za bezbednost novinara u EU, hitno da reaguje Evropska komisija

Jelena Obradović

Predsednik Vučić: Nastavak dijaloga moguć već u julu; Lajčak: Rešiti sva pitanja jednom za svagda

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija