24. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić: Moramo da čuvamo mir i stabilnost da ne bismo mogli da budemo ponižavani i ugrožavani

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić otvara 10. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme “Partner 2021” u Hali 1 na Beogradskom sajmu.

Tokom posete sajmu, predsednik Vučić će se sastati i sa načelnikom Generalšataba Nacionalne narodne armije Narodne Demokratske Republike Alžir generalom Saidom Šengrihom.

– Za početak bih želeo da čestitam na organizaciji Sajma. Srbija danas promoviše multilateralizam, domaćini smo predstavnicima delagacija iz čak 117 zemalaj smeta dok istovremeno organizujemo jedan od najznačajnijih sajmova – rekao je Vučić na početku svečanosti.

Kako kaže, naš osnovni cilj su mir i stabilnost.

– Srpska država je kroz sve faze svog trajanja bila poznata po odbrambenoj industriji. Ovaj sajam je najveći i pokazuje najviše novinteta. Uspeli smo da vojsku i odbrambenu idustriju stavimo na pijedsetal poverenja koji im pripada – istakao je predsednik.

Prema njegovim rečima, u svetu interesa nema milostinje za slabe, već poštovanje za one koji su snažni.

– Istovremeno, teško je suprotstaviti se velikim silama na promociji vojne opreme. Da se takmičmo u svemu ne možemo, ali posvećenošću možemo da pronađemo nove patrtenere. Cena mora da bude bolja i konkurentna u odnosu na cene u velikim zemljama – rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je dodao da Srbija ide u korak sa svetom.

– Postaraćemo se da cena bude razumna i pristojna, a da kupci dobiju kvalitetan proizvod. Nastavićemo da razvijamo namensku industruju i verujem da ćemo sledeće godine imati još veći broj noviteta – dodao je Vučić.

Predsednik je istakao da su na sajmu prikazani najveći poduhvati srpske odbrambene industrije i dodao da je za Srbiju važno da izabere one kategorije naoružanja u kojima možemo da se takmičimo na tržištu sa ostalim zemljama. 

– Omiljeno oružje našeg Generalštaba je Lazar 3. Ljudi treba da znaju da ni običan Lazar a ni Lazar 2 nisu bili deo naše vojske. Danas to jesu. Idemo u korak sa svetom – kazao je Vučić.

Nakon obraćanja, predsednik je otkrio borbeno vozilo “Lazanski”, nazvano po preminulom ambasadoru i novinaru Miroslavu Lazanskom.

Foto: printscreen

Related posts

„Podsticanje zapošljavanja mladih“

Jasmina Petkovic

Novi video predsednika Vučića iz Glazgova: Ceo svet se skupio na jednom mestu

Miroslava Cvejin

Nezavisni sindikat policije pohvalio brzu reakciju MUP-a povodom sinoćnjeg incidenta kod Beton hale

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija