27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić: Dobili smo ponudu iz inostranstva za fabriku iz Lučana, ali za prodaju nismo zainteresovani

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da u ovoj godini imamo najviše noviteta u namenskoj industriji.

Predsednik je izjavio nakon otvaranja Sajma da ove godine imamo najviše noviteta iz domaće namenske industrije, i izrazio je uverenje da će se ona dalje razvijati.

– Imamo oružje iz svih delova Srbije, a prvi put smo dobili i ponudu iz inostranstva za fabriku iz Lučana, ali za prodaju nismo zainteresovani – izjavio je Vučić.

Odgovarajući na pitanje o Samitu “Nesvrstani” i izjavi Vljose Osmani, Vučić kaže da oni misle da je politika u svakodnevnim napadima na Srbiju, te da se problemi rešavaju ako se da što agresivnija i žešča izjava.

Kada je reč o izjavama predstavnika bivšeg režima, Vučić podseća da se skup organizuje u doba pandemije, a da je uspeo da privuče više ljudi nego skup 2011.

Onima koji bi da nam drže filozofska predavanja sa tompusima u ustima nemam šta da odgovaram – kaže predsednik.

Na pitanje o skoku cena energenata, Vučić kaže da je nafta poskupela, kao i gas, električna energija…

– Koliko god svi počeli da vraćaju ugalj i pale nuklearke, cena ne može da se smiri. Svi smo u problemu! Videćemo da napravimo mapu puta za kratkoročne, srednjeročne i dugoročne poteze, kako bismo obezbedili svoju zemlju. Nastavićemo da ulažimo u obnovljive izvore energije, u eksploataciju fosilnih izvora kako bismo imali naftu, a pronalazimo i nove načine i razgovaramo sa stranim partnerima – kaže Vučić i dodaje da nećemo dozvoliti krizu u našoj zemlji.

Odgovarajući na pitanje o cenama naoružanja koje Srbija daje, Vučić kaže da je promocija važna. 

– Mislim da je slučajno, ali bih voleo da je namerno, to što su cene pristojne. Ne mislim da je to loše. Želim da poručim ljudima u Krušiku, zbog njegovog višegodišnjeg uništavanja od strane tajkuna, oni će dobiti svoje zdravstvene doprinose – rekao je Vučić, dodajući da se nada dobrim ugovorima na Sajmu.

Ističe da naša namenska industrija mora da postoji i radi, a da u njoj radi 20.000 ljudi.

Službene automobile treba da koriste samo štićena lica

Kada je reč o službenim automobilima na sednici Predsedništva SNS, Vučić kaže da oni ne treba da se koriste za ove situacije. 

Službene automobile treba da koriste samo štićena lica. Stopostotno podržavam vaš zahtev, i pobrinućemo se da to promenimo. To je sramota, kao što je sramota potrošiti 619 miliona evra narodnih para – kaže Vučić.

Kada je rečl o aferi “Jovanjica”, Vučić je zapitao odakle pojedinim medijima informacija da je njegov brat Andrej povezan sa ovim izmišljenim slučajem.

Lažete, obmanjujete javnost, a nema ni izvinjenja kada stigne sudska presuda. Siguran sam da ćete se izviniti, kao i onda kada je moj brat svojim bubrezima napao pendreke – kaže predsednik.

Ističe da polje marihuane jeste krivično delo, ali ne u rangu sa ubistvom i pravljenjem ćevapa od ljudskog mesa.

Kaže da je spreman da ide na poligraf, a da N1 odredi pitanja i poligrafistu. On, s druge strane, neće postavljati pitanja jer onaj kome se postavljaju – nema nijedan odgovor.

– Nadležni rade na slučaju, a meni je važno da je pravosnažnom presudom pokazano da ste vi obmanjivali narod i da ste se od početka pravili nevešti i naivni – kaže Vučić.

Kada je reč o izgradnju nuklearne elektrane u Hrvatskoj, Vučić kaže da je to pametno, ali da Srbija nema novac.

– To je 12-13 milijardi! Mi ćemo na obnovljive izvore sa milijardu i po, što bismo onda gradili nuklearku. Ona je odlična, ali nemamo novac. Sada su se svi setili da ih zidaju, Hrvati su se setili mnogo pre nekih drugih. Odoše cene sirovina u nebo, to će značiti povećanje cena svega. Muka živa, ali borićemo se i pronalazićemo rešenja – kaže Vučić.

Kada je reč o napadima iz Hrvatske, Vučić odgovara: “Bog da ih poživi”.

– Dokle god me napadaju, znači da nešto dobro radim za svoju zemlju – kaže predsednik.

– Srbija samostalno donosi odluke, ne pod pritiskom bilo koga. Mogu samo da nas kritikuju, Srbija će nastaviti da se ponaša kao slobodarska, nezavisna zemlja – podvukao je Vučić i dodao da je srećan što ne služimo nikome nego samo svom narodu.

Kako kaže, kada je reč o namenskoj industriji lakše je da kupimo sve, ali tada nema slobode i nezavisnosti.

Foto: printscreen

Related posts

U Srbiji 1.393 novozaražena, 22 osobe preminule

Mirjana Popović

Predsednik Vučić se sastao sa Kristijanom Šmitom

Jelena Obradović

Novi obrazovni profil – igrač narodne igre, u baletskoj školi “Dimitrije Parlić”

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija