3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Predsednik Vučić sa predsednikom Generalne skupštine UN

Foto: Instagram “buducnostsrbijeav”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Abdulom Šahidom, sa kojim je razmenio mišljenja o prioritetima u radu ove organizacije u narednom periodu.

Predsednik Vučić je naglasio da Srbija smatra Ujedinjene nacije najznačajnijom međunarodnom organizacijom od posebne važnosti za zaštitu suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije i dodao da u tom smislu ostajemo posvećeni prioritetnim oblastima delovanja UN i nastavku dalje saradnje, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Vučić je posebno istakao da Srbija smatra važnim teme koje je Abdula Šahid označio kao prioritetne tokom 2021. godine i dodao da je Srbija saglasna sa ocenom da je neophodno jačanje multilateralizma i uloge Ujedinjenih nacija, imajući u vidu da situaciju u svetu karakterišu kompleksni izazovi i međusobno povezane krize, čije je rešavanje moguće samo nalaženjem zajedničkih odgovora.

U tom kontekstu, predsednik je posebno istakao da će Srbija nastaviti da insistira na očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

Predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Šahid je zahvalio predsedniku Vučiću na doprinosu koji je Srbija dala u borbi protiv KOVID-19, naročito kroz donacije vakcina ugroženim zemljama, dodaje se u saopštenju.

Related posts

SINIŠA MALI IZ VAŠINGTONA: Dobili smo papir sa 16 tačaka, a jedna je MEĐUSOBNO PRIZNANJE!

Nikoleta Dragaš

HIP-Petrohemija ulazi u proces pokretanja proizvodnje

Katarina Popović

Vučić u Srednjobanatskom okrugu: Kineska fabrika doneće ogroman napredak

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija