2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Predsednik Vučić sa ministrom Bangladeša o bilateralnoj saradnji

Foto: Instagram “buducnostsrbijeav”

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom inostranih poslova Narodne Republike Bangladeš Abdulom Momenom, učesnikom današnjeg skupa posvećenog jubileju Pokreta nesvrstanih zemalja.

Predsednik Vučić je rekao ministru Momenu da tekovine Pokreta predstavljaju dobru osnovu za dalji razvoj saradnje, koja je danas, na globalnom planu, potrebnija nego ikada pre.

Sagovornici su se saglasili da unapređenje bilateralne ekonomske saradnje predstavlja jedan od prioriteta u narednom periodu, s obzirom na dobre ekonomske rezultate koje obe zemlje ostvaruju.

Ministar Momen je Bangladeš opisao kao zemlju mogućnosti, sa brojnom radnom snagom, koja svojim radom doprinosi ekonomskom rastu različitih zemalja. Zato je rekao da je spreman da doprinosi novim putevima saradnje, predloživši što skorije susrete poslovnih ljudi Srbije i Bangladeša.

Predložena je saradnja u tekstilnoj i farmaceutskoj industriji, kao i u oblasti informacionih tehnologija.

Related posts

Dragica Gašić: Ohrabrena sam da ostanem u Ðakovici

Aleksandra Miloševska

U Južnom Banatu 229 novozaraženih

Ivana Bogdanovski

Besplatan prevoz za penzionere

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija