2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Predsednik Vučić sa državnom ministarkom Indije

Foto: Instagram “buducnostsrbieav”

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa državnom ministarkom za spoljne poslove Republike Indije, Minakši Leki, kojoj je izrazio posebnu zahvalnost na učešću na skupu koji je posvećen 60. godišnjici Pokreta nesvrstanih zemalja, ne samo zbog činjenice da je Indija jedan od osnivača Pokreta, već i zbog toga što odnose dveju zemalja karakteriše međusobno uvažavanje i visok stepen podrške u najvažnijim oblastima.

Predsednik Vučić je ponovio zahvalnost zbog principijelnog stava Indije o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova i podrške Srbiji u međunarodnim organizacijama. Predsednik je posebno naglasio da Srbija nastavlja da se zalaže za produbljivanje odnosa i intenziviranje političkog dijaloga sa prijateljskom Indijom.

Sagovornici su razgovarali o razvoju saradnje u oblastima od obostranog interesa, sa posebnim akcentom na unapređenje ekonomskih veza kroz povećanje trgovinske razmene i prilive novih investicija.

Predsednik Vučić je zamolio državnu ministarku Leki da prenese  srdačne pozdrave premijeru Modiju, izrazivši nadu da će u najskorije vreme doći do posete na najvišem nivou.

Predsednik Vučić i državna ministarka Leki su, između ostalog, razgovarali o budućnosti Pokreta nesvrstanih zemalja i njegovoj ulozi u današnjem svetskom poretku.

Related posts

Ministar Vulin: Na KiM samo po Rezoluciji 1244

Mirjana Popović

Šojgu se sastao s predsednikom Vučićem

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić: Moramo da uradimo još nekoliko stvari koje će biti suštinski važne za Jagodinu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija