27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Predsednik Vučić nakon sastanka sa predsednikom Gane: Razgovarali smo o svim važnim pitanjima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Republike Gane Nana Ado Dankva Akufo-Adoom u Palati Srbija.

Nakon ovog, Vučić će održati i niz bilateralnih sastanaka sa visokim predstavnicima Kraljevine Saudijske Arabije, Narodne Demokratske Republike Alžir, Narodne Republike Bangladeš, Republike Indije, Republike Angole, kao i sa predsednikom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Posebno hvala vama na poseti Srbiji, veoma smo počastvovani. Ovo je prva poseta predsednika Gane posle mnogo decenija. Nadam se da ćete više puta da dolazite u Beograd i Srbiji. Razgovarali smo o svim važnim pitanjima – rekao je predsednik Srbije.
Predsednik Vučić uručio orden predsedniku Gane.

Predsednik je poručio da je predsednik Gane jedan od najumnijih ljudi od kojeg može mnogo da se nauči.

Spremni smo da kupujemo tropsko voće i druge proizvode od Gane, ako su zainteresovani. U političkom smislu, nemamo nikakvih problema, već se dobro razumemo. Treba da radimo zajedno, da se češće viđamo i da zajednički delujemo – rekao je Vučić.

Srbija je, kaže predsednik, dobila podršku od strane predsednika Gane, što će značiti kako bi se što više uradilo za naše ljude u Gani, i njihove ljude u Srbiji.

Osećajte se kao kod kuće. Nastavićemo da povećavamo naše prisustvo u Gani, u našoj istinski dragoj i prijateljskoj zemlji. Čestitam vam i na ordenu koji ste, kao istinski prijatelj, i zaslužili – rekao je Vučić.

Predsednik Gane izjavio je da je došao da učvrsti posvećenost Pokretu nesvrstanih i kako bi se prisetili tog dela istorije.

Odnosi su odlični i želimo da njihov značaj istaknemo. Hvala za čast koju ste učinili mojoj zemlji i meni odlikovanjem koje će imati bitno mesto u mom kabinetu – rekao je predsednik Gane.
Istakao je da je mnogo oblasti u kojima dve zemlje sarađuju, kao što je bezbednost.

Naša saradnja je značajna, smislena i nameravamo da otvorima vrata za novu saradnju. Narednog meseca doći će delegacija poljoprivrede, obrazovanja, odbrambene industrije, i biće reči upravo o saradnji. Svetla je budućnost pred našim zemljama, a najznačajnija je potreba da svi vodimo sopstvene agende, a ne da budemo predmet nečijih želja – rekao je predsednik Gane na konferenciji za medije.

Dodaje da je međunarodna saradnja pokazala propuste u slučaju raspodele vakcina.

Mi ne želimo da se tako nešto opet desi, a neće se desiti ako sarađujemo. Naš doprinos pomoći će da se poboljša klima u svetu i računamo na Srbiju – kaže predsednik Gane.

Related posts

Predsednik Vučić čestitao Nacionalni dan Grčke: Za iskreno pijateljstvo

Mirjana Popović

Nove strunjače dodatna motivacija džudistima

Bojana Kecic

PREDSEDNIK VUČIĆ U SAVA CENTRU : Kina nema pouzdanijeg partnera od Srbije !

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija