2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Predsednik Vučić danas sa šefovima diplomatija nesvrstanih

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić održaće danas u Palati Srbija, niz bilateralnih sastanaka sa više šefova diplomatija nesvrstanih zemalja.

Kako je saopštila predsednikova Služba za saradnju s medijima, sastanci će biti održani po sledećem redosledu: Ministar spoljnih poslova Republike Irak Fuad Husein, ministar Države Kuvajt Ahmed Naser Al-Mohamed Al-Ahmed Al-Džaber Al Sabah, ministar Nepala Narajan Hadka, ministar Države Palestine Riad al Maliki i ministar Republike Indonezije Retno Lestari Prijansari Marsudi.

Predstojeći skup nesvrstanih zemalja koji će biti održan u ponedeljak u Beogradu, predsednik Aleksandar Vučić je ocenio kao veliki uspeh Srbije.

Srbija će u trenutku zaraze korona virusom, imati, rekao je predsednik, više od 100 gostiju iz više od 50 zemalja.

To će biti najveći skup u, kako je rekao, “ne znam koliko decenija”.

Nabrajući najviše zvaničnike sa svih kontinenata, od Indije, Irana, Indonezije, preko Evrope, do Afrike, Kariba… predsednik je istakao da je reč o veoma važnim zemljama za Srbiju.

“Srbija ne može da napravi nameštaj jeftiniji od Ikee, jer to nije lako, ali sa našim prijateljima iz afričkog i arapskog sveta, pa i iz Azije, možemo bezbroj stvari da napravimo”, rekao je Vučić u obraćanju novinarima nakon sednice stranačkog Predsedništva.

On je pozvao građane da pokažu poštovanje za goste iz sveta.

“Da svi zajedno pokažemo poštovanje za naše goste iz 105 zemalja sveta, da pokažemo gostoljublje i gostoprimstvo Beograda i Srbije na ponos svih naših građana. I to će značiti mnogo novih prilika za boljih život naših ljudi”, poručio je predsednik Vučić. On je istakao da će u Beogradu boraviti delegacije iz celog sveta.Related posts

Vučić sa članovima delegacije i predsednikom Odbora za spoljne poslove Velike narodne skupštine Turske Bozkirom

Zorana Stekovic

Članovi Gradskog veća: Obrazovanje mladih od ključne važnosti

Jasmina Petkovic

Havarija na vodovodnoj mreži u Kraljevića Marka i Svetozara Miletića

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija