3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Predsednik Vučić sa ministrom spoljnih poslova Države Kuvajt

Foto: Instagram “buducnostsrbijeav”

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova Države Kuvajt Ahmedom Naserom Al-Mohamed Al-Ahmed Al-Džaber Al Sabahom i izrazio zadovoljstvo zbog njegovog učešća na skupu posvećenom 60. godišnjici Pokreta nesvrstanih zemalja.

Predsednik Vučić je konstatovao da je poseta ministra Al Sabaha prva poseta jednog šefa kuvajtske diplomatije Beogradu u novije doba, jer posete na nivou ministra spoljnih poslova nije bilo još od postojanja SFRJ.

Ministar Al Sabah je preneo pozdrave emira Kuvajta, koga je predsednik Vučić pozvao da poseti Srbiju.

Predsednik Vučić i ministar Al Sabah su se saglasili da bi češća razmena poseta zvaničnika dveju zemalja doprinela tome da Srbija i Kuvajt jasnije sagledaju mogućnosti za saradnju, posebno ekonomsku, koja je trenutno daleko ispod realnih mogućnosti i ne odražava dobre odnose dveju zemalja. S tim u vezi su naglasili značaj obnavljanja rada Mešovite komisije za saradnju.

Ministar Al Sabah je izneo konkretne predloge za saradnju, koji su, kako je rekao, proistekli iz novih okolnosti koje je donela aktuelna pandemija, a to su oblast zdravstva, poljoprivreda i prehrambena industrija, kao i obrazovanje i IT sektor i sektor veštačke inteligencije. S tim u vezi je dogovoreno da se pripremi mapa puta saradnje.

Ministar Al Sabah je podsetio da je čuvene vodotornjeve, simbol modernog Kuvajta, izgradila kompanija iz Srbije i rekao da se nada da će još takvih simbola obeležiti istorijske veze dveju zemalja.

Related posts

Konstruktivan razgovor o projektima socijalne zaštite u Alibunaru

Ivana Bogdanovski

Seminar za edukatore/ke programa borbe Protiv trgovine ljudima

Mica Milakov

U Alibunaru na izborima za Savete MZ do 19 časova glasalo 50,18 procenata građana

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija