3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Predsednik Vučić sa ministrom Republike Irak

Foto: Instagram “buducnostsrbijeav”

Predsednik Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Republike Irak Fuada Huseina, koji predvodi delegaciju svoje zemlje na obeležavanju 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih zemalja i koji je preneo pozdrave iračkog državnog vrha.

Predsednik Vučić je ministru Huseinu rekao da srpski narod gaji iskreno prijateljstvo prema iračkom narodu, što se odražava kroz višedecenijske dobre bilateralne odnose.

Predsednik Vučić je zahvalio na podršci koju Irak pruža celovitosti i suverenitetu Srbije i dodao da Srbija, sa svoje strane, podržava suverenitet i celovitost Iraka.

Dvojica sagovornika su konstatovali da postoji obostrani interes za povećanjem ekonomske saradnje i trgovinske razmene, izrazivši nadu da će uskoro biti zaključen novi Sporazum o ekonomskoj, trgovinskoj i tehničkoj saradnji između Srbije i Iraka, koji će dati podstrek razvoju jačih veza u različitim oblastima, poput poljoprivrede, građevinarstva, zdravstva i farmaceutske industrije.

Predsednik Vučić je podsetio na pređašnja iskustva srpsko-iračke saradnje, a ministar Husein je pozvao srpske kompanije da učestvuju u ponovnoj izgradnji iračkih kapaciteta u različitim oblastima i pomognu diversifikaciju ekonomije te zemlje. Na sastanku je zaključeno da je potrebno obnoviti rad Mešovitog komiteta za saradnju i uspostaviti kontakte između predstavnika poslovnog i društvenog života Srbije i Iraka.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Republike Irak Fuadom Huseinom.

Slike sastanka objavljene su na zvaničnom Instagram profilu predsednika “buducnostsrbijeav”.

Related posts

Uskoro mesta za još 150-toro dece u vrtićima

Jasmina Petkovic

Bolji uslovi za kovid pacijente u DZ Kovin

Alba Jovanović

Ministar Vulin: Ne sakrivajte se iza fašizma i antisemitizma

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija