7. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Ministarka Kisić Tepavčević na Nacionalni dan davanja: Svaki dan je dan davanja, podške i pomoći

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ima za cilj da prepozna sve najosetljivije kategorije našeg stanovništva kojima su pomoć i podrška najpotrebniji i za nas je svaki dan dan davanja i podrške, čime stvaramo Srbiju jednakih mogućnosti za sve i Srbiju bez barijera“, poručila je prof. dr Darija Kisić Tepavčević povodom Nacionalnog dana davanja.

„Mi osluškujemo, mi čujemo, a ono što je najbitnije možemo, želimo i hoćemo da pružimo podršku upravo onima kojima je pomoć najpotrebnija“, naglasila je Kisić Tepavčević na svečanosti u Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu, na kojoj je obeležen Nacionalni dan davanja.

Kisić Tepavčević je podsetila da se Nacionalni dan davanja u Srbiji obeležava već četvrti put i to na dan kada je rođen veliki srpski naučnik i filantrop Mihajlo Pupin, dodajući da to pokazuje da smo kao društvo postali svesni značaja međusobne solidarnosti i spremnosti da pomognemo jedni drugima, što smo posebno pokazali i još uvek pokazujemo u vreme pandemdije Kovid 19.

Prof. dr Kisić Tepavčević je navela da su, zahvaljujući zalaganju predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić i formiranju Saveta za filantropiju, na čijem je čelu, u našoj zemlji stvoreni još bolji uslovi za sve one koji žele da budu filantropi.

Ministarka Kisić Tepavčević je rekla i da se nada da će dela Pupina i Kolarca, kao i drugih velikih i humanih ljudi, sve inspirisati da jedni druge bolje čujemo i razumemo, da međusobno vodimo računa jedni o drugima, jer su humanost i solidarnost princici koji jedno društvo čine boljim i vode ga napred.

„Mudri i iskusni ljudi su rekli da nam život pruža onoliko koliko smo mi spremni da pružimo drugima i da je bogat samo onaj čovek koji može i želi da pomogne drugima. I upravo na tim principima stvaramo zajedno jedno bolje, humano i solidarno društvo“, poručila je Kisić Tepavčević.

Kisić Tepavčević je pozvala i ovom prilikom građane koji se nisu vakcinisali da to učine i tako daju doprinos zajedničkoj borbi protiv Kovid 19.

Nacionalni dan davanja je ustanovljen na inicijativu Srpskog filantropskog foruma i Koalicije za dobročinstvo, a ovogodišnji dan je posvećen jednom od najhumanijih ciljeva – donacijama hrane i obeležava se u okviru kampanje Kolaicije za dobročinstvo „Spasimo hranu, spasimo humanost“. Na svečanosti u Zadužbini Ilije M. Kolarca govorili su i ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri i direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić.

Related posts

Preporuka skupštinama stanara u Kovinu

Mica Milakov

Renovirana Hala sportova – i reprezentativna i energetski efikasna

Nikoleta Dragaš

Uprava radi za vas! Opština Stara Pazova dobila Jedinstveno upravno mesto

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija