2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Dualno obrazovanje za učenike koji su upisali poslastičarski smer

U Ekonomsko – trgovinskoj školi „Paja Marganović“ od ove školske godine, primenjuje se dualno obrazovanje i za učenike koji su upisali poslastičarski smer. Učenicima će ovaj sistem obrazovanja mnogo značiti kako bi lakše dolazili do zaposlenja nakon školovanja.

Zainteresovanost za smer poslastičar u Ekonomsko-trgovinskoj školi “Paja Marganović” je velika. Učenici na časovima stiču znanja i veštine koje  primenjuju u budućem radu, a s obzirom da je smer od ove godine uključen u sistem dualnog obrazovanja time je postao još popularniji među decom.

Nastava u okviru dualnog obrazovanja  podrazumeva da učenici imaju bliži odnos i sa školom i sa poslodavcima. Učenje kroz rad mnogo znači učenicima, jer stiču dodatna znanja,  koja će koristiti kada se zaposle, rekao je direktor ove obrazovne ustanove Nebojša Popovski.

Učenici su veoma zainteresovani da stiču nova znanja i veštine, kao i da učestvuju na takmičenjima, istakla je profesorka Svetlana Stojšić.

Premа rečima profesorke Svetlane Stojšić, učenici su motivisani da na svakom času nauče nešto novo i veoma su kreativni. I ove godine ih očekuju brojna takmičenja za koja se vredno pripremaju.

Related posts

SERVISNE INFORMACIJE 09.09.2021.

Jelena Obradović

Nezapamćena politička podrška predsedniku Vučiću

Katarina Popović

SNS Novi Bečej odneo ubedljivo pobedu na izborima za Savet mesne zajednice Novi Bečej i Kuman

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija