20. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Grad dodelio sredstva za opremanje kabineta tri škole u Pančevu

Milenko Čučković, član Gradskog veća grada Pančeva, zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike i mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva, zadužena za obrazovanje, uručili su ugovore direktorima Ekonomsko-trgovinske škole „Paja Marganović“, Gimnazije „Uroš Predić“ i Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ u Pančevu za unapređenje konkurentnosti srednjih škola putem poboljšanja uslova za izvođenje praktične nastave i projektne nastave.

Za realizaciju programa i mera aktivne politike zapošljavanja, koje su predviđene Akcionim planom za 2021. godinu, planirana su sredstva grada Pančeva u iznosu od 12.376.688,00 dinara.

U 2021. godini grad Pančevo je realizovao sledeće mere: stručna praksa, javni radovi za kategoriju teže zapošljivih lica, studentska letnja praksa, program za podršku početnicima/početnicama u biznisu (pravno-finansijsko savetovanje u poslovanju), dodela subvencija početnicima u biznisu – samozapošljavanje, Help i unapređenje konkurentnosti srednjih škola putem poboljšanja uslova za izvođenje praktične nastave i projektne nastave.

Što se tiče mere unapređenja konkurentnosti srednjih škola putem poboljšanja uslova za izvođenje praktične nastave i projektne nastave, Grad Pančevo je putem raspisivanja javnog poziva ponudio srednjim školama sa teritorije grada Pančeva mogućnost za dobijanje sredstava za unapređenje uslova za izvođenje praktične i projektne nastave u cilju unapređenja konkurentnosti srednjih škola. Novčana sredstva srednje škole mogu koristiti za nabavku opreme, mašina, alata i uređaja koji su neophodni za izvođenje savremene – praktične i projektne nastave, a kojima bi se postigla određena zaokružena „tehničko-tehnološka“ i „projektna“ celina, nabavku opreme za savremeno izvođenje nastave kao i nabavku softvera koji je neophodan za korišćenje tražene opreme, mašina, alata i uređaja, uređenje i adaptacija prostora za instalaciju nabavljene opreme (nabavka neophodnog nameštaja, krečenje, elektro-instalacioni radovi i dr.).

Za realizaciju ove mere sredstva su opredeljena Odlukom o budžetu grada Pančeva za 2021. godinu u iznosu od 500.000,00 dinara. Na javni poziv koji je raspisan tokom juna meseca podneto je šest projekata od kojih je odobreno tri projekata:

  1. Ekonomsko-trgovinska škola „Paja Marganović“ Pančevo, opremanje kabineta za kuvare, konobare i poslastičare savremenom opremom – finansiranje u iznosu od 339.026,40 dinara;
  2. Gimnazija „Uroš Predić“ Pančevo, nabavka dva računara – finansiranje u iznosu od 49.730,46 dinara;
  3. Elektrotehnička škola „Nikola Tesla“ Pančevo, nabavka opreme za termičke i rashladne uređaje – finansiranje u iznosu od 111.243,14 dinara.

Related posts

Prošireni kapaciteti u dnevnom boravku „Neven”

Alba Jovanović

Pripadnici Vojske Srbije opremljeni najsavremenijom opremom

Nikoleta Dragaš

Kompanija ,,Lafarž” će donirati skener pančevačkoj bolnici

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija