3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekologija Srbija Vesti

Otvorena fabrika “Beri Kalebo” u Novom Sadu; Predsednik Vučić: Ponosan sam

U Novom Sadu danas je otvorena fabrika čokolade švajcarske kompanije “Beri Kalebo”, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić je istakao da je ponosan što je u Novom Sadu otvorena “fantastična fabrika čokolade” ove kompanije.

“Čestitam Novosađanima! Živela Srbija”, poručio je Vučić na svom instagram nalogu “Budućnostsrbije” i objavio fotografije sa otvaranja fabrike.

Otvaranju fabrike prisustvovali su i predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i rukovodstvo fabrike.”

Mirović je na svom zvaničnom instagram nalogu naveo da je u fabrici već zaposleno skoro 100 radnika.

“Od danas će iz naše Srbije u svet icih najkvalitetnije čokolade, imajući u vidu da ova kompanija snabdeva 25 odsto svetskog tržišta čokoladom”, poručio je Mirović.

“Beri Kalebo” je vodeći švajcarski proizvođač čokolade, a izgradnja fabrike u Novom Sadu počela je u martu prošle godine.

U ovoj fabrici će biti zaposleno više od sto radnika, a pogon bi trebalo da proizvede 50.000 tona čokolade godišnje.

“Od danas je naša Srbija jedan od proizvođača najkvalitetnije švajcarske čokolade na svetu! U društvu predsednika Aleksandra Vučića i najvišeg rukovodstva švajcarskog Beri Kaleboa, otvorili smo fabriku čokolade ovog giganta. Mi, kao Grad, pomogli smo sa 342 miliona dinara u kompletno komunalno opremanje, saobraćajnice, kanalizaciju i vodovod. Ova vest zvuči nestvarno i fantastično, pokazuje da je svaki uspeh moguć ako imate viziju i uz beskompromisan rad. Moje srce je danas puno, ponosan sam što sam gradonačelnik Novog Sada i što sam deo njegove istorijske promene nabolje!”, napisao je na svom instagram nalogu gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Izgradnja fabrike u Novom Sadu počela je u martu prošle godine.

U ovoj fabrici će biti zaposleno više od 100 radnika, a pogon bi trebalo da proizvede 50.000 tona čokolade godišnje.

Ova kompanija je najveći pojedinačni prerađivač kakaa na svetu, sa sedištem u Cirihu, a planirano je da ukupan obim investicije tokom petogodišnjeg perioda dostigne 50 miliona evra.

Glavni izvršni direktor Bari Kalebo grupe Antoan de Sen Arfik rekao je na početku radova da je to najveća fabrika koju grade u svetu.cokoladaIzvor: instagram.com/avucic/

Vučić je na početku izgradnje fabrike rekao da će Beri Kalebo u Novom Sadu biti najveća fabrika čokolade u ovom delu Evrope, da će značiti mnogo za srpsku prerađivačku i prehrambenu industriju.

“To je svakako najbolja tehnologija za pravljenje čokolade u Evropi. Ovo je za našu zemlju od ogromnog značaja, ovo je za ponos svima koji ovde radite”, naglasio je predsednik.

Vučić je naglasio da će ta fabrika puno značiti za našu privredu pošto će sirovine nabavljati u Srbiji, što će predstavljati dodatni lanac profita u Srbiji.

Related posts

Danas program ekonomskih mera za oporavak posle korone

Branislava Grčić

Dodeljena tehnička oprema Romima u Opštni Kovin

Ivana Bogdanovski

Mobilni vakcinalni punkt Autobus postavljen u TC “BIG”

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija