25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Ministar Mali: Za godinu i po, dve biće samo jedan račun za sve poreze

Ministar finansija Siniša Mali najavio je večeras u parlamentu da će u okviru reforme Poreske uprave koja treba da se završi do kraja 2023.godine postojati samo jedan račun za sve poreze.

Mali je odgovarajući na pitanje poslanika da li je moguća avansna uplata za poreze, rekao da to u ovom trenutku nije moguće, ali da će novim sistemom biti.

“Sada imamo preko 184 računa ili podračuna na koje građani Srbije plaćaju razne svoje poreske obaveze, takse i drugo, a mi hoćemo da postoji samo jedan. I biće za godinu i po do dve samo jedan račun za sve poreze, a onda će preko algoritma i na odgovarajući način da se sve te uplate kategorišu”, rekao je Mali.

To je, kaže Mali, ono što građani ne mogu sada da vide, ali će im biti jasno kada budu mogli na jednostavan način da plate porez i dobiju potvrdu da ne duguju ništa.

“Ogromna reforma je u pitanju. Radimo intenzivno i do kraja 2023.godine siguran sam da će taj sistem potpuno da zaživi”, istakao je ministar.

Kako je objasnio, već se sprovode reforme u Poreskoj upravi, navodeći da će sistem biti takav da će građani preko mobilnog telefona na bezbedan način moći da se uloguju na svoju adresu kod Poreske uprave i da odmah dobiju informaciju koliko duguju.

“U istom trenutku će moći i da plate svoje obaveze”, objasnio je Mali.

Related posts

U Srbiji 4.590 novozaraženih, skok broja pacijenata na respiratorima

Vanja Vićentić

Treća faza Potamiškog kolektora gotova početkom 2020.

Jasmina Petkovic

SPEKTAKULARNO ZAVRŠNO OBRAĆANJE ALEKSANDRA VUČIĆA pred republičke izbore 2020. godine na TV PINK u 21:45!

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija