9. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Predsednik Vučić sutra na otvaranju farike Beri Kalebo u Novom Sadu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra otvaranju fabrike Beri Kalebo (Barry Callebaut) u Novom Sadu, saopštila je pres služba predsednika.

Beri Kalebo je vodeći švajcarski proizvođač čokolade, a izgradnja fabrike u Novom Sadu počela je u martu prošle godine.

U ovoj fabrici će biti zaposleno više od 100 radnika, a pogon bi trebalo da proizvede 50.000 tona čokolade godišnje.

Ova kompanija je najveći pojedinačni prerađivač kakaoa na svetu, sa sedištem u Cirihu, a planirano je da ukupan obim investicije tokom petogodišnjeg perioda dostigne 50 miliona evra.

Glavni izvršni direktor Bari Kalebo grupe Antoan de Sen Arfik rekao je na početku radova da je to najveća fabrika koju grade u svetu.

Vučić je na početku izgradnje fabrike rekao da će Beri Kalebo u Novom Sadu biti najveća fabrika čokolade u ovom delu Evrope, da će značiti mnogo za srpsku prerađivačku i prehrambenu industriju.

“To je svakako najbolja tehnologija za pravljenje čokolade u Evropi. Ovo je za našu zemlju od ogormnog značaja, ovo je za ponos svima koji ovde radite”, naglasio je predsednik.

Vučić je naglasio da će ta fabrka puno značiti za našu privredu pošto će sirovine nabavljati u Srbiji, što će predstavljati dodatni lanac profita u Srbiji.

Related posts

Vučić: Srbija za dobru i aktivnu saradnju sa susedima

Zorana Stekovic

Apel predsednika Vučića: Vakcinišite se, blizu smo pobede

Nikoleta Dragaš

Gost “Lica nacije” – protojerej-stavrofor Radoslav Radmanović: Vaskrs je temelj hrišćanske vere

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija