7. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić stigao na sahranu Ivana Tasovca

Foto: Pink

Porodica, kolege i prijatelji danas se poslednji put opraštaju od nedavno preminulog direktora Beogradske filharmonije Ivana Tasovca. Među okupljenima koji se opraštaju od Tasovca i predsednik Aleksandar Vučić.

Podsetimo, predsednik Vučić se oglasio pre nekoliko dana i istakao da ga je veoma potresla vest o iznenadnoj smrti velikog prijatelja.

  • Izuzetno me je pogodila vest o iznenadnoj smrti Ivana Tasovca, sjajnog pijaniste i umetnika, a pre svega izuzetnog čoveka, iskrenog prijatelja i saborca. Ivan je posvetio život najvećim ljudskim vrednostima – umetnosti i ljubavi prema otadžbini, koju je na svoj sofisticirani i jedinstveni način iskazivao muzikom, nepresušnom energijom i kreativnošću po kojoj će ostati upamćen u najvišim umetničkim i intelektualnim krugovima. Neumoljivi borac za prefinjenost protiv profanosti, za smisao u površnosti, Ivan je ostavio najdublji trag na umetničkoj sceni, ali i u srcima svih nas koji smo imali čast da ga poznajemo. Počivaj u miru, prijatelju moj, a mi ćemo nastaviti borbu za još bolju i jaču Srbiju, za koju si i ti živeo – napisao je predsednik tada na Instagramu.

Ivan Tasovac preminuo je iznenada u svom domu u Beogradu 29. septembra. Hitna pomoć je stigla na lice mesta i bezuspešno pokušavala da ga reanimira. Imao je 55 godina. Tasovac je bio direktor Beogradske filharmonije od 2001. do 2013. godine.

Related posts

Novcem iz gradskog budžeta napravio vodenicu

Nikoleta Dragaš

Protest studenata na KiM: Uskoro štrajk glađu

Mica Milakov

Takmičenje za najbolji hleb i najlepši štand u nedelju u Novom Selu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija