29. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Vožnja bicikla za kampanju ,,Daj pedalu raku” na Keju

Oktobar je mesec kada se obeležava kampanja “Mesec borbe protiv raka dojke”. Na Keju Radoja Dakića u Pančevu organizovana je vožnja bicikala i deljenje promotivnog materijala kako bi se istakla važnost preventivnih pregleda, pod sloganom “Daj pedalu raku”.

Grad Pančevo se i ove godine uključio u kampanju “Daj pedalu raku”. Zavod za javno zdravlje Pančevo, zajedno sa Udruženjem “Milica” i kompanijom “Avon” organizovali su podelu promotivnih materijala i biciklističku turu. Kampanju su podržali i deca i nastavnice iz Medicinske škole Stevica Jovanović i Eko-sekcije „Gimzeleni“ Gimnazije „Uroš Predić“.

Rak dojke je najčešće maligno oboljenje kod žena i vodeći uzrok smrti u ženskoj populaciji.  U Vojvodini godišnje od ove bolesti oboli oko 1200 žena. Dr Tanja Todorović,  epidemiolog u ZZJZ Pančevo, kaže da i u Pančevu ima dosta žena obolelih od ove bolesti.

Faktori rizika za nastanak ove bolesti su brojni. Najvažnije je redovno obavljanje samopregleda i odlazak kod lekara ako se uoče bilo kakve promena na dojci.

Related posts

Brilijantna pobeda Aličića

Jasmina Petkovic

Bez nepravilnosti na glasačkim mestima u Pančevu

Jelena Obradović

Odluka o nastavi za narednu nedelju

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija