3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Komnet najoštrije osuđuje praksu pretnji novinarima u Srbiji

Udruženje elektronskih medija Komnet poziva policiju i tužilaštvo da hitno istraže ko stoji iza upućenih pretnji i napada na Milana Lađevića, glavnog urednika “Srpskog telegrafa”.

Udruženje elektronskih medija Komnet najoštrije osuđuje praksu pretnji novinarima u Srbiji. Komnet upozorava da je krajnje vreme da se prestane sa napadima i pritiscima na novinare. Ujedno poziva Komisiju za bezbednost i zaštitu novinara da preduzme sve raspoložive radnje kako bi se brže otkrivali počinioci i podigao nivo bezbednosti novinara. Napadi na novinare koji profesionalno rade svoj posao je napad na slobodu informisanja, na demokratska dostignića srpskog društva. Ti napadi su jednostavno nedopustivi. 

Komnet poziva novinare, novinarska i medijska udruženja da osude svaki vid nasilne retorike koja kreira atmosferu za direktne pretnje i napade na novinare kakav je ovaj. 

Istovremeno, Komnet poziva i sve učesnike u javnom životu da prestanu da svojim pretnjama novinarima i akterima javnog života stvaraju atmosferu u kojoj je dozvoljeno upućivati najteže uvrede i pretnje. Uzdržavanje od nasilne retorike i pretnji je preduslov za bezbedan, slobodan i nezavisan rad medija. Svi moramo dati svoj doprinos.

Related posts

PROUNS osuđuje blokadu RTS-a

Jasmina Petkovic

Ambasadori Poljske i Slovačke na fudbalskom terenu

Nikoleta Dragaš

Polaganje venaca na spomenike palim borcima

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija