21. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Srbi sa KiM deveti dan protestuju

Srbi sa Kosova i Metohije deveti dan protestuju na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, zbog odluke Prištine o zameni srpskih registarskih tablica privremenim prilikom ulaska na KiM i raspoređivanja specijalnih jedinica policije na Jarinju i Brnjaku.

Raspoređivanje specijalnih jedinica policije na sever pokrajine izazvalo je uznemirenost među Srbima, koji su blokirali puteva koji vode ka administrativnim prelazima.

Na Kosovu i Mehohiji i dalje je napeta situacija, kosovski specijalci se ne povlače sa položaja, a Srbi ne odustaju od mirnog protesta.

Komandant Kfora, general-major Franko Federiči saopštio je sinoć da je Kfor preduzeo dodatne korake na terenu, pojačavši patrole duž glavnih saobraćajnica gde su blokade i razmestivši svoje jedinice na Jarinju i Brnjaku, u skladu sa svojim mandatom koji proističe iz Rezolucije UN 1244. Kfor je obavio razgovore sa svim stranama koje bi mogle da doprinese okončanju protesta.

Related posts

Radovi na Pančevačkom mostu, voziće se levom trakom

Nikoleta Dragaš

OŠ ,,Olga Petrov” je obeležila Međunarodni dan tolerancije

Jasmina Petkovic

Nastavlja se imunizacija u Vršcu

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija