21. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kultura Najvažnije Pančevo Srbija Vesti Vršac

„Petefi Šandor“ obeležilo 75 godina postojanja

Mađarsko kulturno-umetničko društvo “Petefi Šandor” proslavilo je 75. rođendan u Kulturnom centru Pančevo. Najpre je otvorena izložba Marije Ereš, a nakon toga upriličen je svečani program, koji je okupio mnoge važne zvanice.

Otvaranjem izložbe rukotvorina Marije Ereš u foajeu Kulturnog centra Pančevo, počela je proslava 75. rođendana  Mađarskog kulturno-umetničkog društva “Petefi Šandor”. Marija Ereš je nosioc nagrade Prima Primissima za istaknuti doprinos očuvanju mađarskog nacionalnog nasleđa. Nakon izložbe, počeo je i svečani program kojem su prisustvovali važni gosti: mađarski državni sekretar za nacionalnu politiku Arpad Janoš Potapi, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor i mnogi drugi. Karolj Ranc, predsednik MKUD „Petefi Šandor“ govorio je o najznačajnihim uspesima koje je ovo udruženje postiglo tokom 75 godina trajanja.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović koji je rekao da je KUD “Petefi Šandor” jedno od najznačajnijih udruženja na teritoriji grada.

Od 1946. pa do danas oko 2000 članova aktivno je učestvovalo u radu društva, kaže Karolj Ranc. Zaključuje da su ponosni na to što neguju mađarsku kulturu i da će to raditi i u budućnosti.

Related posts

Opšta bolnica: Lažne informacije na društvenim mrežama!

Mica Milakov

Buran vikend u ambulanti Hitne: Visok pritisak uprkos terapiji

Nikoleta Dragaš

U Srbiji ukupno 222 potvrđenih slučajeva COVID 19

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija