21. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije

,,Banatski hleb” po sedmi put u Banatskom Novom Selu

Manifestacija “Banatski hleb” održana je po sedmi put u Banatskom Novom Selu. Organizator je Udruženje žena “Novoseljanke. Najbolji hleb izabrao je stručni žiri, na čijem čelu je i ove godine bio instruktor i sudija, Hadži Saša Mišić.

Nekada su kuće u Banatu mirisale na domaći hleb. Tako je bar na jedan dan bilo i u Banatskom Novom selu, gde je održana manifestacija u čast najvažnijoj namirnici koja se prva iznosi na trpezu i oko koje se okuplja porodica.

Osnovni cilj ove godine je da se ne prekine tradicija i da se održi manifestacija koja postaje sve prepoznatljivija širom Srbije.

Osim hleba, žene iz različitih udruženja mesile su kolače, pite, kiflice i podsetile nas kako su to domaćice nekada radile. Manifestaciji je prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, mesne zajednice i kulturnih društava i nacionalnog saveta rumunske nacionalne zajednice u Srbiji. Njima su ovom prilikom uručene i zahvalnice.

Related posts

Vojvođanska “ComNet” mreža proširena na teritoriju cele Srbije

Nikoleta Dragaš

Haotičan vikend za službu hitne pomoći

Jasmina Petkovic

Još 71 novi slučaj koronavirusa u Srbiji!

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija