27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Predsednik Vučić završio posetu Budimpešti: Mađarska važan partner

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je posetu Mađarskoj, tokom koje je u Budimpešti učestvovao na Četvrtom demografskom samitu.

Takođe, tokom boravka u glavnom gradu Mađarske on je odvojeno razgovarao sa premijerima Mađarske, Češke i Slovenije, te bivšim potpredsednikom SAD Majkom Pensom.

Sumirajući posetu, Vučić je rekao da je imao dobre razgovore sa stranim zvaničnicima o globalnim pitanjima.

Istakao je da je Mađarska veoma važan partner Srbije, koji postaje i sve značajniji spoljno-trgovinski partner.

Učestvujući na demografskom samitu, Vučić je istakao da će pitanje demografije uskoro postati najvažnije političko pitanje.

Takođe je najavio da će u narednih mesec dana biti predstavljene mere natalitetne demografske politike naše zemlje i izrazio uverenje da će građani biti zadovoljni tim merama.

Vučić je juče, po dolasku u Mađarsku, zajedno sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, posetio Crkvu Svetog Ðorđa u Budimpešti, koja pripada Eparhiji budimskoj, gde ga je dočekao vladika Lukijan sa sveštenstvom koji je tim povodom služio moleban, što se čini samo u slučaju kada se u crkvama dočekuju posebni gosti.

Premijer Mađarske Viktor Orban organizovao je sinoć večeru za neke od učesnika Četvrtog demografskog samita u Budimpešti, kojoj su prisutvovali, između ostalih, Vučić, Janša, Babiš, Dodik.

Related posts

RTV PANČEVO NA LICU MESTA : Jedna osoba povređena u saobraćajnoj nesreći kod BNS

Zorana Stekovic

Ministarka pravde posetila KPZ Pančevo: Cilj su humani uslovi za lica lišena slobode

Nikoleta Dragaš

Vučić: Zahvalni na podršci Slovenije evrointegracijama Srbije

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija