24. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Petković:Kurti direktno odgovran za incident na Brnjaku

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da smo danas bili svedoci brutalne i zastrašujuće primene sile od strane pripadnika specijalnih jedinica Rosu, koji su u blizini administrativnog prelaza Brnjak pretukli trojicu srpskih mladića i istakao da je za današnji “stravičan incident direktno odgovoran Aljbin Kurti”.

“Zoran Tomović, Jovan Takov i Dragiša Vlašković napadnuti su i pretučeni bez ikakvog povoda i razloga, nikoga nisu provocirali, već su postali mete samo zato što su Srbi”, istakao je Petković u saopštenju.

On je ukazao da Beograd od početka izbijanja krize poziva na uzdržanost i mir, a Srbi sa severa Kosova i Metohije, koji samo brane pravo na slobodu, ni jednog trenutka nisu dali nikakav povod za ovakvu primenu sile, kao i da fizičko nasilje, maltretiranje i napad na srpski narod na KiM neće tolerisati i to svi moraju dobro da shvate.

“Da budem sasvim jasan. Za današnji stravičan incident direktno je odgovoran Aljbin Kurti, kome je od samog početka krize jedini cilj nasilje i odmazda nad golorukim narodom na severu pokrajine, koji samo brani svoje pravo na život. Kao što smo više puta upozoravali, reč je o čoveku spremnom na ogoljeno nasilje zarad ostvarenja svojih političkih ciljeva”, istakao je Petković, saopsteno je iz Kancelarije.

On je ukazao i da je sada više nego jasno da njega ne zanima nikakav dijalog, ni rešenje krize izazvane nepoštovanjem Briselskog sporazuma, već ga zanima da na silu pokušava da osvoji sever Kosova i Metohije.

“Zbog toga molim Srbe da ostanu pribrani i mirni, da ne nasedaju niti odgovaraju na provokacije kojih će sigurno biti, jer to je jeste cilj onih koji su danas izveli ovakav akt bezumlja”, poručio je Petković.

Related posts

Mihajlović:Za Memorijalni kompleks u Pranjanima 70 miliona dinara

Aleksandra Miloševska

Galenika proizvela 372.000 tableta hlorokina, od sutra u upotrebi

Nikoleta Dragaš

Vučić sutra u poseti i na svečanosti u Banjaluci

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija