19. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Kultura Najvažnije Pančevo Srbija Vesti

Održano slikarsko druženje Udruženja invalida rada

Zahvaljujući sredstvima Grada Pančeva, Udruženje invalida rada i osoba sa invaliditetom grada organizovalo je Prvo slikarsko druženje. Slikare su ovim povodom obišli Milenko Čučković, većnik za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku i Stanko Nimčević, potpredsednik Saveza invalida rada Srbije.

Udruženje invalida rada i osoba sa invaliditetom grada Pančeva svake godine organizuje slikarske radionice. Grad im u tome kontinuirano pomaže. Ovo jednodnevno druženje okupilo je kako invalide rada i osobe sa invaliditetom, tako i profesionalne slikare. Došli su ne samo iz Pančeva, već i iz Novog Sada, Beograda i drugih gradova.

Slikare je obišao Milenko Čučković, većnik za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku. On kaže da je Grad i ovog puta obezbedio sredstva za Udruženje invalida rada i osoba sa invaliditetom. Dodaje da oni odlučuju na šta će potrošiti novac, ali uglavnom se odluče za slikarski materijal.

Stanko Nimčević, potpredsednik Saveza invalida rada Srbije, takođe je obišao učesnike  Prvog slikarskog druženja. Ovom prilikom je istakao da su upravo ovi ljudi dokaz da bolest nije kraj i da čovek treba da se bori, a slikarstvo i druženje su jedni od načina.

Jelena Banjevac Ristič dodaje da iduće godine planiraju okupljanje većeg broja ljudi, ukoliko pandemija korona virusa prođe. Dodaje da su sve ovo organizovali zahvaljujući gradu Pančevu koji je prepoznao njihov rad i podržava ih u svakom pogledu.

Related posts

Predsednik Vučić sa predsednicom Nacionalnog veća Švajcarske

Jasmina Petkovic

Deo Omoljice bez vode

Aleksandra Miloševska

U Srbiji 1.529 novozaraženih, preminulo 14 osoba

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija