2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekonomija Najvažnije Srbija Vesti

Društveni dijalog za ekonomsko osnaživanje Roma

U Palati Srbija održan je tematski društveni dijalog „Ekonomsko osnaživanje Roma i ciljevi održivog razvoja u Srbiji“. Organizator je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić istakla je da dijalog “Ekonomsko osnaživanje Roma i ciljevi održivog razvoja u Srbij” ima dva cilja,  utvrditi stanje siromaštva romske zajednice i šta može da se učini, kao i napraviti plan čiji će rezultat biti mnogo bolji 2030. godine nego što je to danas.

Predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić ističe da je dijalog, ekonomsko osnaživanje Roma i ciljevima održivog razvoja u Srbiji od izuzetnog značaja ne samo za romsku populaciju već i za društvo u celini. Napredak u procesu inkluzije Roma direktno utiče na ostvarivanje ciljeva održivog razvoja, budući da veliki broj Roma živi ispod granice siromaštva.

Ništa o Romima bez Roma za stolom, jer je romska zajednica jednako resurs za odgovore na sve ono što nas čeka u budućnosti, zaključila je ministarka Gordana Čomić.

Related posts

Pančevo uz preduzetnike: Kako je Jadranka Srđenović kupila opremu za kozmetički salon

Katarina Popović

U Južnom Banatu 92 novozaraženih korona virusom

Ivana Bogdanovski

Vučić gostovao na TV Pink! Zakucao opoziciju…

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija