21. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Veliki broj ambulantnih pregleda za vikend

U Službi hitne medicinske pomoći tokom vikenda lekari su najviše posla imali u ambulanti. Saobraćajnih udesa nije bilo, ali je bilo dosta kućnih poseta i intervencija na javnom mestu.

Tokom vikenda, lekari u Službi hitne medicinske pomoći imali su mnogo posla. U subotu je obavljen veliki broj ambulantnih pregleda, čak 58. Dr Miloš Antić kaže da nije bilo saobraćajnih udesa, da je bila jedna intervencija na javnom mestu, 14 transporata u gradu i 9 van grada. Dodaje da je u nedelju bila slična situacija.

Dr Antić kaže da su se odrasli u ambulantu javljali najčešće zbog hipertenzije, astme i stezanja u grudima. Dodaje da je bilo i dosta dece.

Roditelji najpre sami trebaju da obaraju temperaturu kod deteta i da ga odvedu lekaru ukoliko je ona nakon jednog ili dva dana preko 39, kaže dr Antić. S obzirom da se drugi simptomi mogu pojaviti kasnije, dr Antić dodaje da dete ne odvode odmah lekaru, jer neće imati pravu kliničku sliku.

Related posts

„Susret gajdaša“ u Kačarevu

Bojana Kecic

Vučić ponovo traži od EU da kaže čime su otrovani članovi CIK-a

Jasmina Petkovic

Preminuo 1 pacijent, zaraženo još 245 osoba

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija