3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Brojne nagrade porodici Milutinović iz Pančeva za kvalitet meda i pčelarstvo

Porodica Milutinović iz Pančeva redovni je osvajač nagrada kako na takmičenjima u Srbiji, tako i u inostranstvu. Na 88. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu osvojili su čak 13 zlatnih medalja za kvalitet meda i titulu apsolutnog šampiona Novosadskog sajma u pčelarstvu.

U toku je 88. međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, a u okviru njega organizovano je i takmičenje u kvalitetu meda.  Porodica Milutinović iz Pančeva je na ovom takmičenju uzela brojne nagrade.

Kada je u pitanju kozji sir sa medom, Milutinovići su prvi koji su ovakvu recepturu ponudili na tržištu. To je samo jedan od proizvoda iz njihovog asortimana.

Vojkan Milutinović kaže da je za uspeh u ovom poslu neophodno da se pčela razume. Dodaje da čovek ne može pčelama da postavlja svoj pravila, već može samo da se uklopi u njihova, koja su vrlo jasna.

Osim što poštuju pčelu, Vojkan Milutinović kaže da je još jedna tajna njihovog meda u tome što poštuju tradiciju. On je treća generacija pčelara u porodici, a njegova deca se uz njega i suprugu od malih nogu bave pčelarstvom.

Related posts

Tradicionalna filmska kolonija “Deliblatski pesak”

Nikoleta Dragaš

Ustanovljen Dan slovenske pismenosti i kulture, 24. maj

Vanja Vićentić

Još 186 obolelih od virusa COVID-19 u Južnom Banatu za 24h

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija