21. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Predsednik Vučić na svečanom otvaranju fabrike “Regent” u Svilajncu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće svečanom otvaranju fabrike “Regent”, u Svilajncu.
Kako je saopštila predsednikova pres služba, svečano otvaranje te švajcarske fabrike koja proizvodi električnu rasvetu, najavljeno je za ponedeljak, 20. septembar u 10 sati.

Kompanija za proizvodnju električne rasvete “Regent Lighting” doo iz Švajcarske u Svilajncu i zapošljava 130 radnika, a investicija je vredna osam milona evra.

Ugovor o otvaranju fabrike, potpisali su pre više od godinu dana u Bazelu predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović i operativni direktor “Regenta” Jorg Steimer.
“Regent” je u Svilajncu iznajmio objekat od preko 1.000 kvadratnih metara, gde je započela proizvodnju, a paralelno gradio je objekat za sopstvenu fabriku, u prvoj fazi 6.000 kvadratnih metara, a u drugoj još toliko, saopštila je ranije Služba za odnose sa javnošću Skupštine opštine.
Reč je o izvozno orjentisanoj kompaniji koja je izgradila fabriku u Velikom Polju, jednoj od dve Industrijske zone ove opštine gde rade još četiri inostrane fabrike.
“Proces je trajao oko godinu i sada je uspešno završen. Ovo nije bitno samo za Svilajnac već i za Srbiju jer je “Regent” svetski poznata kompanija”, rekao je Milanović ranije Tanjugu i dodao da su u konkurenciji sa mnogo većim gradovima pokazali da umeju da odgovore na ovako velike izazove.
“Proces odlučivanja je bio dug i detaljan, odlučili smo se za Srbiju. Razmatrali smo više opcija, među kojima su Čačak i još neki gradovi na jugu Srbije, ali smo na kraju imali veliku podršku Svilajnca i zato smo odlučili da našu fabriku gradimo baš tamo”, rekao je Steimer.
Generalni direktor “Regenta” Christoph Platzer je istakao da se “raduje otvaranju nove fabrike u Svilajncu”.
“Ono što nam je potrebno je visoko kvalifikovana radna snaga i zato smo se odlučili da budemo deo šitema dualnog obrazovanja sa kojim imamo odličnog iskustva u Švajcarskoj”, rekao je on.
Radnici iz Srbije koji rade u ovoj kompaniji u Švajcarskoj rekli su delegaciji iz Svilajnca da je “Regent” odličan poslodavac i da su veoma zadovoljni uslovima rada u kompaniji.

Related posts

Pančevo postaje veliko gradilište,javno – privatno partnerstvo za bolji poslovni ambijent

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić čestitao Božić po gregorijanskom kalendaru

Zorana Stekovic

Ne prenosi svaki krpelj lajmsku bolest

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija