21. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Srbija Vesti

Vatrogasci obeležili svoj dan i slavu

Na platou ispred Gradske uprave grada Pančeva vatrogasci su predstavili svoja vozila i opremu. Povod je dupli praznik: Dan sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije i “Presveta Bogorodica nesagoriva kupina” – slava svih vatrogasaca spasilaca Republike Srbije. 

Važan dan za srpske vatrogasce je 17. septembar, kada obelezavaju Dan sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije i slavu “Presvetu Bogorodicu nesagorivu kupinu”. Ova slava je i na simboličan način povezana sa vatrogascima, jer proslavlja grm kupine koji gori, a ne sagoreva. Pančevački vatrogasci su ova dva praznika obeležili  predstavljanjem svojih vozila i ostale vatrogasne opreme na platou ispred Gradske uprave. Ovo je bila prilika da građani, ali pre svega deca, popričaju sa vatrogascima i saznaju nešto više o njihovom pozivu.

Boro Majkić, komandant vatrogasno-spasilačkog bataljona kaže da je ovo odlična prilika da promovišu svoj poziv i da ga približe građanima.

Predrag Aničić, komandir vatrogasno-spasilačke jedinice, kaže da ovaj posao mora pre svega da se voli. Ipak, dodaje da nije lako i da posao vatrogasca podrazumeva i lepe i one manje lepe trenutke.

U slučaju bilo kakvih požara, ovi hrabri ljudi su uvek tu kada treba da zaštite i spasu nečiji život.

Related posts

Marinika Tepić dokazano obmanjuje javnost u Srbiji

Zorana Stekovic

Lajović u četvrfinalu Hamburga

Mirjana Popović

Za 91 opštinu od Norveške 4,27 miliona evra

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija