28. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Predsednik Vučić sa poslanicima Evropskog parlamenta

FOTO: Tanjug

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas poslanike Evropskog parlamenta i posrednike u međustranačkom dijalogu, koji su ga obavestili o trenutnom stanju i rezultatima svog dosadašnjeg učinka.

Predsednik Vučić je istakao da poštuje njihov težak rad i zalaganje i da zna da su, kao posrednici, morali da uvaže zahteve svih strana. Predsednik je posebno naglasio da je unapređenje izbornih uslova stalan proces u svim demokratskim uređenjima, te da su predstavnici svih relevantnih institucija države od početka bili spremni da čuju konstruktivne sugestije kako bi se na adekvatan način kreirala izborna atmosfera.

Sagovornici su istakli da je od velikog značaja da rezultati dijaloga budu primenjeni, te su izrazili posebnu spremnost da pomognu u predizbornom procesu kako bi ono što je dogovoreno bilo i sprovedeno.

Predsednik Vučić je izrazio uverenost da će predizborni proces biti u skladu sa najvišim demokratskim standardima, kao i sa opštom politikom ozbiljnog i odgovornog pristupa jednom od najvažnijih procesa u funkcionisanju države.

Posrednici Evropskog parlamenta ocenili su dosadašnju saradnju kao konstruktivnu i obavestili predsednika o budućim koracima.

Related posts

Pomozimo Ani Iris Filiposki da prohoda

Vanja Vićentić

Vulin: Srbija spremna da hermetički zatvori granice

Jelena Obradović

“Pantransport”: Danas normalizacija saobraćaja

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija