21. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Vesti Vršac

U Vršcu postavljeni usporivači brzine

Na teritoriji grada Vršca u toku protekle nedelje postavljeni su prinudni usporivači brzine i vibro trake na četiri lokacije. Takozvani ležeći policajci postavljeni su u Sinđelićevoj, Panonskoj i ulici Svetozara Miletića, dok su u ulici Laze Nančić i Kraljevića Marka postavljene vibro trake.

“Određene lokacije pokrili smo usporivačima brzine iz razloga što vozači često na ovim raskrsnicama ne prate saobraćajne znake, već postupaju po sopstvenom instiktu. Zadatak vibro traka je da vozače upozori kada nailaze na raskrsnicu kako bi povećali nivo opreznosti bez obzira što se kreću putem sa prvenstvom prolaza. U Panonskoj ulici postavljena su dva ležeća policajca na zahtev građana, iz razloga što postoji dovoljna dužina pravca pa pojedini vozači razvijaju brzine veće nego što su dozvoljene. U Velikom Središtu na zahtev stanovnika postavljena su dva ležeća policajca u Vinogradarskoj ulici jer su posle uređenja zone škole i izgradnje novog asfalta u ovoj ulici, vozači počeli je da „izbegavaju“ ležeće policajce i da velikom brzinom prolaze kroz novoizgrađenu ulicu. Stanovnici ove ulice su posle mnogo godina dočekali savremeni kolovozni zastor, međutim ubrzo posle toga susreli su se sa drugim problemom. Nadamo se da ćemo sa postavljenim ležećim policajcima na dve lokacije u ovoj ulici uticati na smanjenje brzine i očuvanje bezbednosti saobraćaja” izjavio je Dejan Čebzan, član Gradskog veća za infrastrukturu.

Related posts

U Srbiji 145 novih slučajeva, preminule tri osobe

Ivana Bogdanovski

Prvomajski predah: Od kanjona reke Nere do šopinga u Segedinu

Nikoleta Dragaš

“Večiti derbi” na startu bokserske Superlige Srbije, prštaće u “konopcima”

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija