19. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Ministar i predsednik PS-a Vulin: Godinama unazad postoji kontinuitet napada na predsednika Srbije

Ministar unutrašnjih poslova i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da godinama unazad postoji kontinuitet napada na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića koji nije samo politički, već i pokušaj da se on fizički ukloni.
„Ono što je rekao Saša Janković potvrdilo je da svih ovih godina govorimo istinu. Svaki put kada smo imali napad na predsednika Vučića, imali smo orkestriranu kampanju koja objašnjava da je to naša paranoja i da smo sve izmislili. Sada vidite da čovek koji je bio njegov direktni protivkandidat otvoreno kaže da su mu ambasadori nekih stranih zemalja savetovali da bude blizu Vučića i da kada ga srce izda preuzme vlast“, rekao je ministar i lider PS-a Vulin u jutarnjem programu televizije „Pink“.
Mladom i zdravom čoveku, kakva je predsednik Vučić, kako je istakao, morate mnogo pomoći da ne bude živ i ovakvi navodi jasno ukazuju da je neko itekako razmišljao da se predsedniku Srbije desi nešto fatalno i tragično.
Ministar je upitao odakle stranim ambasadorima zdravstveni karton predsednika Vučića i naglasio da su informacije o zdravstvenom stanju svakog građanina izuzetno poverljive.
Srbija, je kako je istakao, uređena zemlja u kojoj postoji zakonska procedura kako se ovakvi navodi koje je izneo Janković ispituju i ukazao da se po prvi put događa da eksplicitno, neko koje predsedniku bio politički protivnik, kaže da je predsedniku Vučiću život bio ugrožen.
„Svaki put kada smo konkretnim primerima upozoravali javnost da je predsedniku Vučiću i članovima njegove porodice ugrožena bezbednost imali smo bedem medija, plaćenih analitičara, političara koji objašnjavaju da je to velika laž i da smo mi poltroni“, rekao je ministar Vulin i dodao da danas, kada je to rekao neko ko je bio Vučićev politički protivnik, vlada tišina.
Primetio je da niko od predstavnika opozicije nije izašao da kaže da osuđuje bilo kakav pokušaj mešanja stranaca i pokušaj fizičkog ugrožavanja bilo kog srpskog državljanina, uključujući i predsednika Srbije.
„Oni koji šaraju srpske zastave i smatraju da je naša zastava provokacija i da je jedinstvo Srba pretnja za čitav region ljute se što ovo nije uspelo i što su neefikasni“, ocenio je ministar policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin prilikom gostovanja u jutarnjem programu televizije Pink.

Related posts

Kako se violina pravi….

Mica Milakov

Odbornici Skupštine o lokalnom linijskom prevozu

Jasmina Petkovic

SERVIS 07.10.2020.

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija