26. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Zorica Grujin na čelu Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu

Zorica Grujin, zamenica tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu, rešenjem Višeg javnog tužilaštva u Pančevu, imenovana je za rukovodioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu, do izbora tužioca.

Zorica Grujin je rođena Vrščanka, udata je i majka dvoje dece.

Novembra 1999. godine izabrana je za sudiju Opštinskog suda u Vršcu gde je radila kao sudija u krivičnoj referadi.

Za zamenika Opštinskog javnog tužioca u Vršcu izabrana sam 12.07.2000. godine i tu funkciju je obavljala sve do sada, u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu.

Posle stupanja na snagu i primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, rešenjem Osnovnog javnog tužioca, imenovana je za koordinatora Grupe za koordinaciju i saradnju osnovanu pri OJT Vršac, kojom predsedava i u kojoj aktivno radi.

Autor je Protokola o saradnji Specijalne neuropsihijatrijske bolnice „Dr Slavoljub Bakalović“ u Vršcu i OJT Vršac o postupanju prinudnih hospitalizacija učinilaca kriv dela nasilje u porodici.

Od 2018. godine je član Nacionalne mreže za primenu evropskih standarda sudske zaštite ljudskih prava u Republici Srbiji, formiranoj pri Pravosudnoj akademiji.

Poznata je kao odgovorna, temeljna u radu, ambiciozna, predana poslu i svim zadacima koji se pred nju postavljaju. Komunikativna je, prihvaćena u kolektivu. Poseduje organizacione sposobnosti neophodne za rukovođenje. Uporna je, vredna, spremna na svaki vid stručne edukacije. Svojim znanjem, stručnom osposobljenošću, ugledom i autoritetom koji uživa, u potpunosti ispunjava sve uslove da obavlja mentorstvo.

Izvor: evrsac

Related posts

Skrobara se uskoro priključuje na gradski vodovod

Jasmina Petkovic

Još dve osobe preminule, 30 novozaraženih koronavirusom

Aleksandra Miloševska

Povećanje plata od 1. januara, do petka 10.000 dinara na računima zdravstvenih radnika

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija