22. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti Vršac

Vršac primer dobrih praksi i usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou

Grad Vršac domaćin je stručnog skupa koji se održava pod pokroviteljstvom Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZuz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Peer-to Peer sastanaktrajaće 15.i 16. septembrasatemom„Primeri dobrih praksi i usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou“, a njima prisustvuju predstavnici 18 gradova i opština iz Srbije.
Na današnjem otvaranju u kongresnoj sali „Vile Breg“ govorili su pomoćnica Ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Biljana Zekavica, vođa tima projekta „Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe“ Markus Maler i Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

  • Izuzetno nam je zadovoljstvo što je Grad Vršac danas domaćin konferencije “Primeri dobre prakse i usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou” koja se organizuje u okviru projekta nemačko-srpske razvojne saradnje i time predstavlja jedan od 18 gradova i opština iz Srbije u kojima će biti održana ova konferencija. Kao domaćin i primer dobre prakse Grad Vršac ima čast da predstavi širok spektar usluga socijalne zaštite koje se uspešno pružaju na teritoriji našeg Grada kao i da preko svojih predstavnika učestvuje u razmeni pozitivnih primera i iskustava i nastavi uspešnu saradnju sa stručnjacima iz ove oblasti u daljim inovacijama usluga, a rukovodeći se principom da svako kome je pomoć potrebna ona bude omogućena i dostupna.Sve usluge socijalne zaštite koje se finansiraju iz budžeta Grada Vršca, su veoma značajne i usmerene su prema različitim kategorijama dece, mladih, odraslih i starijih lica. Grad Vršac u poslednjih pet godina izdvaja značajna sredstva za pomoć i negu u kući za odrasla i stara lica, za klubove za stare, a posebno bih istakla usluge Mobilnog tima za socijalnu inkluziju Roma i Romkinja, kao i uslugu specijalizovanog prevoza dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. Među uslugama koje redovno pružamo našim sugrađanima su još i lični pratilac deteta, personalni asistent, klub hranitelja, stanovanje za mlade koji se osamostaljuju, usluga senzore integracije za decu sa smetnjama u razvoju kao i kamp za socijalizaciju i rehabilitaciju dece iz socijalno ugroženih porodica. U skladu sa dosadašnjom praksom i sagledavanjem budućih potreba, lokalna samouprava će i dalje raditi na poboljšanju kvaliteta života najosetljivijih društvenih grupa, a samim tim i svih svojih građana, istakla je Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Related posts

Predsednik Vučić: Sinoć smo bili svedoci najbrutalnijeg nasilja

Mica Milakov

U dvorištu Gimnazije Svetih Kirila i Metodija zaigrali i šah

Vanja Vićentić

JKP “Zelenilo” obeležilo slavu – Miholjdan

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija