22. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Sport Srbija Vesti

Najbolji šahisti sveta u Beogradu od 5. do 22. marta

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Arkadijem Dvorkovičem, predsednikom Svetske šahovske federacije (FIDA) sa kojim je razgovarao o najvažnijim svetskim šahovskim događajima iz kalendara FIDE, kao i detaljima saradnje Skolkovo fondacije i Republike Srbije.

Predsednik Vučić i Dvorkovič su se dogovorili da će u Beogradu od 5. do 22. marta 2022.god biti organizovan svetski šahovski turnir „Grand pri“.

Predsednik Vučić je istakao da postoji niz oblasti u kojima Srbija i Skolkovo fondacija imaju zajednički interes i prostor za razvijanje saradnje. Posebno su aktuelni projekti u IT oblasti i u oblasti usluga u zdravstvu.

Ova saradnja je posebno aktivirana poslednje dve godine u saradnji

sa Vladom Republike Srbije i Privrednom komorom Srbije.

Tokom 2020. godine 12 srpskih startap kompanija učestvovalo je u Individual

Softlanding Program.

Gospodin Dvorkovič je istakao da su Vlada Republike Srbije i Fond „Skolkovo“ potpisali Memorandum o saradnji u oblasti inovacija i tehnološkog razvoja i naglasio da se mogućnosti saradnje odnose  na razmenu iskustava u formiranju inovacione infrastrukture, saradnju Skolkova sa tehnološkim parkovima u Srbiji, saradnju obrazovnih i naučno-istraživačkih institucija Republike Srbije i univerziteta Skolteh.

Related posts

Vulin Džaferoviću: Durenje i izigravanje žrtve nije odgovor

Alba Jovanović

Obeležena “Kristalna noć” na Stratištu

Nikoleta Dragaš

Odbornici odlučuju o novoj ceni odnošenja smeća

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija