22. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Sport Srbija Vesti

Uspešno završen drugi dan takmičenja u karateu

Drugog dana takmičenja u karateu u okviru Školarijade – Svetskih sportskih igara mladih, održanog u Hali sportova, nastupili su dečaci u borbama. Njih 32 iz Srbije, Sjedinjenih Američkih Država, Azerbejdžana i Ukrajine pokazalo je svoje umeće u ovoj borilačkoj  veštini. Prema rečima Slavoljuba Pipera, predsednika Karate federacije Srbije, deca iz  naše zemlje bila su najuspešnija u ovom sportu.

Stefan Milunović, Đorđe Grujić i Strahinja Novaković drugog dana “Školarijade” osvojili su medalje. Ističu da su mogli i više da pokažu, ali i da im je ovo prvo veliko takmičenje.

Slavoljub Piper, predsednik Karate federacije Srbije ističe da su ovakva takmičenja dobra za popularizaciju karatea među mladima, ali i sporta uopšte, jer se deca takmiče u 14 disciplina na Školarijadi.

Najvažniji cilj Međunarodne školske sportske federacije, koja je i pokrovitelj ovog takmičenja, je druženje, osim bavljenja sportom rekao je Josip Košutić sportski direktor federacije.

Na kraju i ovog takmičarskog dana podeljene su medalje u 4 kategorije najuspešnijima, a oni koju su se pokazali  fer plej u borbama dobili su i zaslužena priznanja.

Related posts

Predsednik Vučić sutra u Kragujevcu i opštini Knić

Mirjana Popović

,,Železničar” domaćin ekipi ,,Jagodine”

Vanja Vićentić

Vučić: Otac bolje, nije se na vreme javio lekaru

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija