22. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Predsednik Vučić: Nova vozila za lakši prevoz vakcina – vakcinišite se

FOTO: Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić zahvalio je danas Evropskoj uniji na pomoći Srbiji u borbi protiv pandemije korona virusa, te na donaciji 26 vozila za prevoz vakcina, ističući da je time rešen problem bržeg dopremanja vakcina širom Srbije.

Vučić je još jednom apelovao na sve građane da se vakcinišu, i time zaštite sebe i svoje bližnje.

“Važno je, važno da umemo da kažemo hvala. Da ne potcenjujemo, već da pokažemo izuzetno poštovanje za EU na svemu što su učinili. Na ranijih 20 ambulantnih vozila koje smo dobili na poklon od EU, na 200 zaposlenih u zdravstvu koje plaća EU, što značajno pomaže našem sistemu, do ovih 26 vozila za 24 opštine”, rekao je Vučić.

Sada, ističe, kada je važno da se pošalju vakcine bilo gde širom Srbije, neće više biti potrebno da se pozajmljuju vozila, već će se u specijalizovanim vozilima stizati do svakog mesta u Srbiji.

“Time smo rešili značajan problem u distribuciji vakcina”, naglasio je predsednik Srbije.

Dodao je da je donacija vredna više od 600.000 evra, da je reč o novcu tuđih poreskih obveznika, zbog čega smo dodatno zahvalni EU.

Vučić je pozvao građane da se vakcinišu, jer nema snažnijeg pružje protiv pandemije korona virusa.

“Pravimo, izrađujemo jednu vakcinju, pravićemo drugu. Vakcine će se vremenom menjati. Vakcinišite se, jer nevakcinacijom ugožvamao zdravlje svih drugih, a to je od presudnog značaja za naš napredak, za razvoj ekonomije”, rekao je Vučić.

Ljudi koji se ne vakcinišu, kaže, iako na to imaju pravo, nemaju pravo da ugrožavaju druge.

“Imamo četiri vakcine, imaćemo za mesec dana još jednu, petu. Ako hoćete još neku, šestu, kažite, nabavićemo, samo – dajte, vakcinišite se”, poručio je Vučić.

Veruje, kaže, da možemo da zajedno da pobedimo koronu, ali samo ako svi preduzmu korake ozbiljnosti i odgovornosti umesto nipodaštavanja bolesti, koja, dodaje, ničemu ne vodi.

“Hvala još jednom EU, na pomoći u borbi protiv pandemije, i sveukupnpoj podršci Srbiji. Onoliko koliko možemo, očuvanjem mira i stabilnosti, brzim ekonomskim razvojem, da pomognemo ubrzanom razvoju kontinenta, učinićemo”, rekao je Vučić.

Related posts

ODRŽANO PRVENSTVO SRBIJE U KIK BOKSU, DISCIPLINA FUL KONTAKT

Zorana Stekovic

“Čuvajte svoju imovinu!” Akcija pančevačke policije na Tesli

Jasmina Petkovic

Besplatan pilates za meštanke Kovina

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija