22. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Predsednik Vučić: Nemačka je naš najveći spoljnotrgovinski partner

FOTO: Instagram avucic

Predsednik Aleksandar Vučić danas je, posle bilateralne posete nemačke kancelarke Angele Merkel Srbiji, još jednom ukazao na značaj ekonomske saradnje između Srbije i Nemačke.

U video snimku, objavljenom na instagram profilu “avucic”, Vučić je uz kadrove sa otvaranja nemačkih kompanija u Srbiji, poput ZF-a u Pančevu, Leonija u Kraljevu i MTU-a u Novoj Pazovi, podsetio na važne invesitije iz te zemlje u Srbiji.

“Kada sam postao predsednik vlade 2014. godine, svega 17.000 ljudi u Srbiji radilo je u nemackim preduzecima, danas 72.684 coveka radi u nemackim kompanijama”, napisao je Vučić uz snimak.

Istakao je i da je Nemacka najveći spoljnotrgovinski partner Srbije.

“Tri puta smo uvećali svoju spoljnotrgovinsku razmenu sa Nemačkom, a više od ta tri puta uvećali svoj izvoz, opet zahvaljujući nemackim kompanijama. Tako da za naš uspešan ekonomski razvoj dugujemo veliku zahvalnost i Nemačkoj, naravno vladi kancelarke Merkel, i zbog stvaranja uslova i zbog toga što su uvek podržavali ulaganja u Zapadni Balkan i što im nije smetalo da se mi, kao i investicioni region, a ne samo kao tržište, pozicioniramo na evropskom tlu”, poručio je Vučić.

Related posts

Maske: Zdravlje i moda

Branislava Grčić

Projekat ,,Jadran” strateški važan za državu

Vanja Vićentić

Rusija i Kina iskreni prijatelji Srbije istakao ministar Vulin

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija