29. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekonomija Najvažnije Pančevo Vesti

Donacija dronova osnovnim školama u Pančevu

U maloj Sali Gradske uprave nastavnicima 19 pančevačkih škola podeljeni su dronovi. Donaciju, ali i obuku za nastavnike informatike obezbedili su srpski Rotari klubovi u saradnji sa Ministarstvom prosvete.

Srpski Rotari klubovi u saradnji sa Ministarstvom prosvete nastavljaju podelu dronova školama. Na red su došle osnovne škole u Pančevu.  Tatjana Božić, većnica za obrazovanje kaže da će ova donacija pomoći učenicima, pre svega na časovima informatike.

Zamenica Aktiva direktora pančevačkih osnovnih škola, Dragana Krstić kaže da će učenici sada biti u prilici da vide da dron nije igračka, već da im može pomoći i u praktičnoj nastavi.

Pre dve godine srpski Rotari klubovi dodelili su više od 600 računara u 100 – tinak škola  u Srbiji, kaže Zorica Jestrović, guverner Rotari distrikta Srbije i Crne Gore. Dodaje da se i dronovi dele sa istim ciljem, a to je da obrazovanje dece ide u korak sa modernim tehnologijama.

”Godine uzleta” je još jedan program Ministarstva prosvete u kojem učestvuje Rotari klub, kaže Jestrović. Dodaje da je u pitanju nabavka specijalne opreme za vrtiće koju će dobiti i mališani u Pančevu.

Related posts

Održana izložba Život i strip” Aleksandra Zografa

Mirjana Popović

Predsednik Vučić se sastao sa Lajen

Zorana Stekovic

Havarija na Toplovodu

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija