27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić: Ovo je najlepši i najdragoceniji dan za kadete, naša snažna i jaka vojska je garant mira i stabilnosti

Svečana promocija najmlađih oficira Vojske Srbije održava se danas, ispred Skupštine Srbije, u centru Beograda, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandara Vučića.

Predsednik Srbije je istakao da je ovo najlepši i najdragoceniji dan za kadete, dodajući da se nada da će se kadeti sećati njegovih reči.

– Danas je vojska mnogo snažnija. Mi sada želimo da odvratimo svakoga ko misli da može da uradi agresiju na našu zemlju. Neću da krijem, imali smo problema sa regrutovanjem, sa dovlačenjem u vojsku, zbog plata i svega. Međutim, danas je vojska odlična, plate ćemo da povećavamo, živećete lakše nego oni pre vas – počeo je Vučić.

Vučić dodaje da će za 10 godina vojska Srbije koristiti ono što još ne postoji, potom se dotakao četvoro studenata koji su bili najuspešniji, istakavši da je Petar Ilić izuzetno talentovan mladić.

U prve oficirske činove biće promovisano 139 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije, među kojima i sedam kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Promociji najmlađih oficira prisustvuje i ministar odbrane BiH Sifet Podžić koji je u zvaničnoj poseti Srbiji na poziv ministra Stefanovića, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, ministri u Vladi Srbijr predstavnici diplomatskog kora i verskih zajednica, kao i članovi porodica budućih oficira.

Predsednik Srbije označio je početak svečanosti, pozdravom:

“Kadeti, oficiri, zdravo”.

Predsednik Vučić uručiće najboljim kadetima pištolje sa posvetom.

To su potporučnici Kopnene vojske Milan Ašćerić, RV i PVO Petar Ilić, u rangu službi Stefan Živković i Medicinskig fakulteta VMA Tijana Stanojković.

Ešaloni budućih potporučnika izvešće svečani defile, a na nebu će se pojaviti parovi aviona Mig 29. Orao, Supergaleb i Lasta, kao i parovi helikoptera Erbas i Gazela.

Prošle godine zbog epidemioloških mera promocija oficira održana je u krugu Vojne akademije.

Saobraćaj u delu Bulevara Kralja Aleksandra i ulicama oko Skupštine Srbije obustvaljen je od 8 do 12 časova, a izmenjen je i režim rada linija javnog gradskog prevoza.

Program svečanosti će uveličati avijacija Vojske Srbije i Umetnički ansambal Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” kao i Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije.

Foto: tanjug

Related posts

Vučić: Na Gazivodama se najbolje vidi težina problema sa kojima se suočavamo

Nikoleta Dragaš

Do sto evra od danas i telefonom, evo broja

Branislava Grčić

Vučić u četvrtak s papom u Vatikanu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija