3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Nastava u 40 gradova i opština po kombinovanom modelu

Zbog sve složenije epidemijske situacije Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja donelo je odluku da od sutra učenici u četrdeset gradova i opština u Srbiji nastavu prate preko interneta i po kombinovanom modelu. Pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje Miloš Blagojević objasnio je za RTS kako će učenici u tim opštinama pohađati nastavu.

Miloš Blagojević, pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje, rekao je za RTS da su škole bile prinuđene da pređu na ovakav model nastave s obzirom na trenutnu epidemijsku situaciju.

“Smatramo da su škole spremnije i da će odgovoriti na zahteve i zadatke koji su stavljeni pred njih”, rekao je Blagojević.

Naveo je da ne očekuje velike probleme jer, kako kaže, za razliku od prošle godine, napravljene su baze časova, a nastavnici su stekli digitalna znanja.

Naglasio je da su primetili da škole nisu mesta na kojima je dolazilo do transmisije virusa.

Napomenuo je da su sve srednje škole u 40 opština u potpunosti na onlajn nastavi, dok se u tim opštinama u sedmom i osmom razredu primenjuje kombinovani model nastave.

“Odeljenja koja imaju više od 16 učenika dele se na dve grupe. Grupa A dolazi na nastavu ponedeljkom, sredom i petkom, a grupa B utorkom i četvrtkom, a sledeće nedelje se smenjuju. To je ritam koji smo uspostavili prošle godine”, kazao je Blagojević.

Dodao je da se taj sistem ispostavio kao dobar i da je bilo manje problema nego u srednjim školama prošle godine, kada su se učenici smenjivali na nedelju dana.

Blagojević je istakao da je u saradnji sa Institutom za javno zdravlje “Batut” formiran tim za škole i da se, osim broja zaraženih u određenoj lokalnoj samoupravi, prati broj vakcinisanih, a drugi pokazatelji su i broj pozitivnih testova u periodu od 14 dana, povećanje ili smanjenje broja zaraženih i broj pacijenata na bolničkom lečenju. 

Related posts

Lekari napominju da nagle promene vremena nisu uvek prijatne

Ivana Bogdanovski

Zorica Grujin na čelu Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu

Ivana Bogdanovski

KC VRŠAC: Promocija knjige „Rumuni/Vlasi u Severoistočnoj Srbiji 1804-1948“

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija