25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Srbija Vesti

Vujović u Plandištu: Sprovodićemo akcije čišćenja divljih deponija, dok sve ne očistimo

Ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović je u opštini Plandište obišla lokacije na kojima se, u okviru kampanje „Za čistiju budućnost“, uklanjaju divlje deponije.

Tokom poste opštini Plandište ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović obišla je radove na čišćenju deponija koje će biti sanirane u okviru septembarske akcije čišćenja. Ona je tom prilikom istakla da je Ministarstvo za te namene ove godine izdvojilo 75 miliona dinara i da se na teritoriji cele Srbije radi na uklanjanju ukupno 500 divljih smetlišta, što je ogroman, ali ne i konačan broj.

Predsednik opštine Jovan Repac rekao je da je ovo samo jedan od projekata koji ta lokalna samouprava realizuje sa resornim ministarstvom, što pokazuje da je zaštita životne sredine važan element svakodnevnog života Plandištanaca.

Neophodno da se očiste i saniraju divlje deponije, ali i da se očišćene lokacije sačuvajuUpravo izu tog razloga pored sufinansiranja akcije čišćenja divljih deponija, lokalna samouprava može takođe da konkuriše i za video nadzor za očišćene lokacije.

Related posts

Kisić Tepavčević: Treća doza u Srbiji od utorka

Mirjana Popović

Havarija na vodovodnoj mreži

Zorana Stekovic

Usvojene izmene program rada finansijkih planova kulturnih ustanova

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija