25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Ministar Vulin: Besmislena mržnja nas podseća da samo jedinstveni Srbi mogu da spreče ponavljanje Jasenovca ili Oluje

„Turkovićki nije dosta što se Srbi pod pretnjom robije teraju da priznaju lažni genocid, malo joj je što za hiljade poklanih Srba u Podrinju niko nije odgovarao, a sada bi Srbima da zabrani da obeleže i mesto jasenovačkog genocida. U Jasenovcu nisu stradali samo Srbi i memorijalni kompleks u Donjoj Gradini čuvaće uspomenu na sve žrtve, ali neće dati da se zaborave i ubice i narodi iz kojih su došli“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovarajući na izjavu ministarke Bisere Turković, povodom najave predsednika Srbije o planu izgradnje memorijalnog centra u Donjoj Gradini, da je neprihvatljivo da se na teritoriji BiH gradi i radi bez odluke i odobrenja njenih institucija i građana.

„U Bosni i Hercegovini, od Izetbegovića do Turkovićke, toliko mrze Srbe da ni mrtvima ne daju ni mir ni saučešće. Nisu to dali ni živim majkama srpskih žrtava, pa još manje osećaju obavezu prema davno umrlim majkama jasenovačke dece. Aleksandar Vučić je okupio Srbe i učinio ih jedinstvenim političkim narodom, vratio im je pravo da se sećaju i da ne dopuštaju da im bilo ko ponižava ni mrtve ni žive. Ne prođe nijedan dan, a da besmislena mržnja ne podseti da samo jedinstveni Srbi mogu da spreče ponavljanje Jasenovca ili Oluje“, poručio je ministar Vulin.

Related posts

Na Zlatiboru letnji odmor za nezaborav

Katarina Popović

Ustanove kulture u Pančevu ponovo su počele da rade, ali uz poštovanje propisanih mera zaštite

Mica Milakov

Đurić Zaharovoj: Sram Vas bilo!

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija