2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Servisna informacija Srbija Vesti

SERVISNE INFORMACIJE 09.09.2021.

T – 15 C  RVV – 64 %  P – 1010  mb  VETAR – JI 1 m/s

BIOPROGNOZA – Povoljna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih i osetljivih osoba. Preporučuje se adekvatno odevanje i umerena aktivnost. Učesnicima u saobraćaju se savetuje pažnja.

HITNA –  30 – ambulantnih pregleda, 9 – dece,  9-  kućnih poseta u gradu, 1 – kućna poseta van grada. 6 – transporata u gradu, 3 – transporta van grada (2 za Beograd, 1 za Banatsko Novo Selo). Pacijenti su se najčešće javljali zbog povišene temperature, dijareje, povraćanja i hipertenzije.  Bez saobraćajnih nezgoda i  intervencija na javnom mestu.

Radno vreme Kovid ambulante Doma zdravlja Pančevo, koja se nalazi u Zmaj Jovinoj 10,  je od 07-22 časova.

 Telefoni Kovid ambulante:

  •  062/807 31 10
  •  062/807 31 09
  •  062/807 31 47

 Pacijent koji oseća tegobe u vidu povišene temperature, kašlja, gubitka čula ukusa i mirisa, treba da se javi telefonom svom izabranom lekaru, koji će oderediti dalji tok lečenja. Svi izabrani lekari Službe opšte medicine imaju službene telefone. Potrebno je pozvati fiksni ili mobilni broj ambulante u kojoj se lečite (koji se mogu naći na sajtu Doma zdravlja Pančevo), kako biste dobili službeni broj svog izabranog lekara, kom ćete se prvo javiti telefonom. Izabrani lekar na osnovu navedenih simptoma određuje dalji tok lečenja, formira upute za laboratoriju i rendgen i po dobijanju rezultata najavljuje pacijenta  Kovid ambulanti.

Vakcinalni punkt u apoteci ,,Higija“ u ulici Miloša Obrenovića 2-4. gde se vrši vakcinacija i revakcinacija i zakazanih i nezakazanih u vremenu od 08 do 20 časova.

Vakcinacija građana Južnobanatskog okruga nastavlja se i dalje. Građani mogu biti vakcinisani bez obzira da li su zakazani preko eUprave ili ne. Gradjani sa sobom treba da ponesu ličnu kartu ili neki drugi dokument Izdat od MUPa Srbije radi identifikacije i JMBG podataka. Zdravstvena knjizica nije neophodna.

U Mikrobiološku laboratoriju Zavoda za javno zdravlje Pančevo   vrši se testiranje na antitela na virus Kovid 19

TEL. KOL-CENTRA ZA PRIJAVLJIVANJE ZA VAKCINACIJU 0800 222 334,  kao i preko portala e-uprava

KOL CENTAR: 013 /308 – 950, 308-960,  308 736

TRANSFUZIJA –  sreda 9 – 12 sati –  Crveni krst Pančevo, Ul. Žarka Zrenjanina br. 15. Svake poslednje srede u mesecu, akcija se održava od 13 do 17 sati.

PORODILIŠTE – 062 8048619 –  2 devojčice 

GREJANJE- JKP „Grejanje“ Pančevo obaveštava korisnike usluga isporuke tople potrošne vode na reonu toplane Kotež 2, da će zbog radova na gasnim objektima RJ „Transport“ Pančevo, Javno preduzeće „Srbijagas“ obustaviti isporuku gasa Javno komunalnom preduzeću „Grejanje“ Pančevo u periodu do SUTRA do 8 sati.

 Zbog obustave isporuke gasa, toplana na Kotežu 2 će u pomenutom periodu raditi smanjenim kapacitetom koristeći samo solarnu energiju tokom dana, tako da će doći do poremećaja u isporuci tople potrošne vode potrošačima. Normalizacija isporuke tople vode očekuje se SUTRA, sat vremena nakon isporuke gasa toplani.

PANTRANSPORT – Autobusi „Pantransporta“ iz Pančeva na gradskim i međugradskim linijama SAOBRAĆAJU od 1. septembra  po zimskom redu vožnje. Od 2. septembra autobusi  ponovo saobraćaju ulicom Dimitrija Tucovića, zatvorna za saobraćaj ulica vojvode Petra Bojovića od Trga Slobode do dr Žarka Fogoraša.

Sezonska linija prema Devojčakom bunaru, pozak petkom u 18 sati sa Glavne stanice u Pančevu i vikendom u 7.30 i 18 sati. Povratak iz Devojčakog bunara, petka u 19 sati i tikendom u 8.30 i 19 sati.

SAOBRAĆAJ – Druga faza radova na rekonstrukciji Ulice Dimitrija Tucovića završena 1. septembra. Radovi odmah nastavljeni, obavljaju se  u delu Ulice Petra Bojovića.

ŽELEZNIČKI SAOBRAĆAJ – Voz za Vršac  saobraća normalno. Voz Pančevo – Ovča saobraća po redu vožnje. Za sve informacije oko polazaka sa železničkih stanica u Pančevu, pozovite broj telefona 013/ 341 111.

Komunalna policija u Pančevu prijave građana prima na broj telefona 308-950 ili na e-mejl: komunalna.policija@pancevo.rs ili na šalteru u Gradskom uslužnom centru.  „Sistem 48″, koji omogućava građanima da prijave komunalni problem na tel. 013/308-948. U roku od 48 sati, problem bi trebalo da bude otklonjen ili građanin obavešten o statusu svog zahteva.

Related posts

Otvorene nove prostorije OO SNS Mali Zvornik

Zorana Stekovic

Za poljoprivredu 62 milijarde dinara u budžetu za 2022.

Ivana Bogdanovski

Predsednik Vučić: Posle decenija propadanja železnica, preokrećemo stvari

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija